Polojasno
Bratislava
Jela
19.4.2024
Zistenia TV JOJ: Generálny prokurátor zamietol paragraf 363 exministrovi Žigovi. Obvinenie tak stále trvá
Zdielať na

Zistenia TV JOJ: Generálny prokurátor zamietol paragraf 363 exministrovi Žigovi. Obvinenie tak stále trvá

Zdroj: SITA

BRATISLAVA / Podľa zistení televízii JOJ generálny prokurátor Maroš Žilinka zamietol použitie paragrafu 363 exministrovi ŽIgovi. Jeho obvinenie tak stále trvá.

Podľa zistení televízie JOJ bývalý minister Peter Žiga sa pre začaté trestné stíhanie v prípade podplácania pred časom obrátil na generálneho prokurátora s tým, aby zrušil  vznesené obvinenie proti nemu. 

Malo ísť o uplácanie. Generálna prokuratúra vo štvrtok televízii JOJ potvrdila, že Žilinka návrhu Žigovej obhajoby nevyhovel a exposlanec je tak naďalej stíhaný v úplatkárskej kauze. 

"Generálny prokurátor Slovenskej republiky Maroš Žilinka dňa 9. decembra 2021 nevyhovel návrhu obvineného Ing. P. Ž, ktorým sa domáhal zrušenia uznesenia vyšetrovateľa Národnej kriminálnej agentúry o vznesení obvinenia zo dňa 17. decembra 2020 a naň nadväzujúceho uznesenia prokurátora Úradu špeciálnej prokuratúry o zamietnutí sťažnosti zo dňa 7. júla 2021. Generálny prokurátor Slovenskej republiky po preskúmaní veci nezistil dôvody na zrušenie napadnutých právoplatných rozhodnutí v prípravnom konaní, keď dospel k záveru, že v aktuálnom štádiu trestného konania zistené skutočnosti dostatočne odôvodňujú záver o dôvodnosti trestného stíhania obvineného Ing. P. Ž. pre prečin podplácania," uviedol hovorca generálnej prokuratúry Dalibor Skladan. 

Súvisiace články

Najčítanejšie