Polojasno
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Sme rodina o obvinení poslanca: Martin Borguľa musel polícii zaplatiť výpalné
Zdielať na

Sme rodina o obvinení poslanca: Martin Borguľa musel polícii zaplatiť výpalné

BRATISLAVA / V utorok (26.4. 2022) sa objavila informácia o tom, že poslanec Martin Borguľa z hnutia Sme rodina čelí obvineniu z podplácania. 50-tisíc eur mal dať funkcionárovi NAKA Bernardovi Slobodníkovi, ale aj vyšetrovateľovi Kučerkovi. Podplácanie sa malo udiať ešte v prvej polovici roka 2018 a malo sa týkať zákaziek Bratislavskej vodárenskej spoločnosti. Borguľa bol v tom čase poslancom Bratislavy.

Boris Kollár začal tlačovú konferenciu tým, že chceli napraviť dôveru ľudí v právny štát. Argumentoval tým, že sa tu našli zbojníci, ktorí nám uniesli štát. "Mali informácie nielen na to, aby zdiskreditovali opozíciu. To isté robili podnikateľom," poznamenal Boris Kollár. 

Ďalej sa rozčúlil nad tým, že nie je normálne, aby obvinený človek sa o tom, že je obvinený, dozvedel z médií. "Čo dosiahol minister vnútra za dva roky? Čo sa zmenilo? Ja hovorím, že nič," kričal Kollár s tým, že sa pýtal aj to, ako môže prezident policajného zboru vedieť o tom, že idú obviniť poslanca. 

Obvinenie Martina Borguľu je podľa Kollára len zásterkou, aby to vyzeralo, že táto vláda ide aj do svojich radov. "Ja čakám, že tá polícia vezme Ficovi tie miliardy, ktoré tvrdila, že ukradol, ale nič také sa, zatiaľ, nestalo," povedal predseda NR SR.

Borguľa sa bránil v tom, že sa dokáže brániť len hypoteticky nakoľko uznesenie o vznesení obvinenia zatiaľ nemá. "Prepáčte, ale musím vážiť slová," uviedol Borguľa s tým, že zatiaľ stále figuruje ako poškodený a svedok. V roku 2018 mal za ním prísť človek, ktorému veril a ten mu dal odkaz, že by bolo dobré, aby vysokým členom polície poslal 50-tisíc eur, lebo naňho majú dáke informácie.

​Tie podľa Borguľu nešpecifikovali a Borguľa sa bál nielen medializácie, ale aj toho, že mu domov nabehnú kukláči. "Tento človek mi pripravil bezsennú noc," pokračoval ďalej a doplnil, že podľa neho nemalo zmysel ísť na políciu, ktorá ho vydierala. So svojou stranou (v tom čase Smer-SD) mal názorové nezhody. Udialo sa to v čase, keď chcel kandidovať na starostu bratislavskej mestskej časti Staré mesto. 

Borguľa povedal, že následne počas vyšetrovania povedal OČTK všetko, čo vedel a vyšetrovatelia ho uznali za poškodeného. "Pýtal som sa právnikov, či je normálne, že sa z poškodeného stane zo dňa na deň obvinený," uviedol Borguľa s tým, že čaká, že uznesenie o vznesení obvinenia mu bude doručené v najbližších dňoch. "Verte, že to veľmi traumatizuje nielen mňa, ale aj moju rodinu," dodal na záver a zdôraznil, že bude bojovať o očistu mena. 

Súvisiace články

Najčítanejšie