Jasno
16°
Bratislava
Hermína
6.5.2024
OĽaNO o nezákonných lustráciách: Fico zneužíval OČTK na diskreditáciu politických oponentov a ich rodín
Zdielať na

OĽaNO o nezákonných lustráciách: Fico zneužíval OČTK na diskreditáciu politických oponentov a ich rodín

BRATISLAVA / Poslanec hnutia OĽaNO Peter Pollák ml. obdržal dnes (27.4.2022) dokument, ktorý uvádza, že v rokoch 2015 a 2016 počas jednofarebnej vlády strany Smer-SD lustrovali nielen jeho, ale celú rodinu. Podľa poslancov je to jasný dôkaz, že Robert Fico zneužíval OČTK na diskreditáciu svojich politických odporcov.

Petrovi Pollákovi ml. prišiel dokument, ktorý dokazuje, že OČTK boli zneužívané na lustrovanie oponentov Roberta Fica. Malo sa tak stať počas jednofarebnej vlády Smer-SD. "Je neprípustné, že takéto veci sa v minulosti diali," zdôraznil predseda poslaneckého klubu OĽaNO Michal Šipoš.

Peter Pollák ml. bol spolu s celou jeho rodinou lustrovaný v roku 2015 a 2016, ako syn opozičného politika. "Moja rodina sa netají tým, že niektorí sú ťažko skúšaní osudom," poznamenal Pollák ml. a povedal, že on pochádza z osady a časť jeho rodiny tam stále žije. 

Bývalá vládna garnitúra podľa poslanca pracovala na tom, aby lustrovali a diskreditovali opozičných politikov a ich rodiny. "Máme dôkaz, že polícia lustrovala aj ľudí z osád," povedal Pollák a uviedol, že na vrchole vzťahového diagramu figuroval jeho otec, dnes europoslanec a vtedy politik opozičnej strany.

Podľa Stančíka Fico zneužíval políciu a OČTK na ničenie opozície. "Dnes sa musíme jednoznačne postaviť za spravodlivosť," uviedol Stančík s tým, že kto nezahlasuje za vydanie Roberta Fica by nemal byť politikom v protikorupčnom hnutí. 

Súvisiace články

Najčítanejšie