Zatiahnuté, dažďové prehánky
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Za ľudí o prelomení veta: Všetci sú pripravení rokovať, len Matovič to chce lámať cez koleno
Zdielať na

Za ľudí o prelomení veta: Všetci sú pripravení rokovať, len Matovič to chce lámať cez koleno

BRATISLAVA / Matovičovmu nápadu a vyjadreniach o prelomení veta sa otočila chrbtom aj strana Za ľudí. Podľa predstaviteľov Za ľudí je na mieste akceptovať pripomienky prezidentky Zuzany Čaputovej. Podľa Juraja Šeligu sú pripravené rokovať všetky koaličné strany. Proti je len Igor Matovič.

Traja poslanci zo strany ministerky Veroniky Remišovej sú rozhodnutí nehlasovať za prelomenie veta prezidentky Zuzany Čaputovej. Pred médiami to potvrdil nielen podpredseda strany Juraj Šeliga, ale aj jeho stranícka kolegyňa Jana Žitňanská. 

"Ani ja, ani pani poslankyňa Žitňanská, ani poslankyňa Pivková nebudeme hlasovať za prelomenie vety pni prezidentky," uviedol Šeliga s tým, že navrhli koalícii aby sa pripomienky Zuzany Čaputovej zapracovali. Šeliga argumentoval aj tým, že podanie na Ústavný súd SR by mohol spôsobiť, že by ľudia nedostali žiadnu finančnú pomoc. 

Zdôraznil aj to, že jediný, kto hovorí o prelomení veta je Igor Matovič. Za rokovací stôl sú pritom ochotní si sadnúť nielen Sme rodina, ale aj SaS. "Ja som presvedčená, že pomáhať ľuďom chce aj strana SaS," poznamenala Žitňanská. Juraj Šeliga zároveň poznamenal aj to, že práve tento prístup je možnosťou, ako dať červenú konfliktom, ale vyriešiť celú situáciu tak, aby bola priechodná pre všetkých. 

Šeliga zásadne odmietol aj rétoriku o prorodinných a protirodinných poslancoch. "Odmietame aby koalícia hľadala oporu u opozície, ktorá nás chcela ešte pred pár týždňami vešať a spochybňovala covid," reagoval na margo možných rokovaní s fašistami a extrémistami. 

Súvisiace články

Najčítanejšie