Polojasno
Bratislava
Marek
25.4.2024
U Matovičovcov je skutočnou hodnotou mlčiaca žena, ktorá sa nemieša do všetkého, zhodnotil politológ Lenč
Zdielať na

U Matovičovcov je skutočnou hodnotou mlčiaca žena, ktorá sa nemieša do všetkého, zhodnotil politológ Lenč

BRATISLAVA / Rozhovor manželky ministra financií Igora Matoviča vyvolal silné reakcie. Politológ Lenč zhodnotil, že u Matovičovcov sa cení mlčiaca žena, ktorá sa nemieša do všetkého. Pavlína Matovičová však nahrala na smeč aj komentátorom a ľuďom z kultúry.

Rozhovor s manželkou ministra financií Igora Matoviča vyšiel v Šarme. Podľa politológa si minister financií Igor Matovič vyrába problémy predovšetkým sám. "Keď sa Igor Matovič ocitne v tiesni, do ktorej sa zvyčajne sám dostane – nezvládnutými emóciami a plačom na „plačovke“, prirovnaním sa k "Židovi 21. storočia", alebo úpornou snahou vytvoriť obraz o mesiášovi, ktorý nás musí spasiť – vždy sa snaží situáciu zachrániť čoraz väčšou a trápnejšou bizarnosťou," uviedol politológ. 

Lenč pripomenul, že raz sú to reďkovky zo záhonu ministra Krajniaka, inokedy „mačiak“ pózujúci pred fotoaparátom, či sediaci na strome. "Avšak, keď je najhoršie, tak ten najväčší populista siahne po svojej rodine. Po deťoch, Klárka už raz robila nenútený rozhovor s tatinom pred voľbami, alebo strihala ocka pred jeho cestou do Francúzska, alebo po manželke. Keďže situácia je už asi naozaj veľmi vážna, rozhodla sa prehovoriť a do domu, v ktorom býva minister financií, ktorý oficiálne nič nevlastní a je teda bezdomovcom – unikát, pozvala novinárov pani Pavlínka," pokračoval politológ ďalej. 

Rozhovor je trápnejší, než ten s Romanou Tabák, reaguje odborník

Odborník poznamenal, že kvalita odpovedí je sporná. "Skutočnosť, že je rozhovor trápnejší než interview s Romanou Tabák, podčiarkujú nie len nenútené fotografie zaľúbeného Igora a jeho Pavlínky, ale tiež odpovede, ktoré sa neraz vymykajú z pravidiel štylistiky a logiky," pokračoval ďalej s tým, že sa oprel o vyjadrenie ministrovej manželky, ktorá uviedla, že ak to nepomôže, zavolá si pomoc vo forme ďalšieho kamaráta ako svedka, autority, ktorá by mala dotyčnú osobu svojou prítomnosťou primäť k zmene pomýleného správania.   

"Z odpovede na otázku, ako vníma invektívy na pani prezidentku z pohľadu „obyčajnej ženy“, ktorá je manželkou neobyčajného politika vysvitlo tiež to, že vo svete manželov Matovičovcov je cnosťou mlčiaca žena. Žena, ktorá sa nemieša do života svojho "rytiera","  zhodnotil Lenč s tým, že je to žena, ktorá sa venuje záhradke, reďkovkám a vychováva "potvorky".

Politológ uviedol aj to, že  inak ju z pohľadu manželky Igora Matoviča postihne adekvátna spravodlivá reakcia pána ministra. "A čo by prezidentke republiky odkázala jeho manželka? "Možno len, že žena sa nemusí do všetkého miešať a niekedy je mlčanie zlatom a za dobré veci treba bojovať," uviedol Lenč vo svojom hodnotení.

Rytier na pohľadanie?

Politológ pokračoval s tým, že vo svete pani Pavlíny je zrejmé, že každý má svoje miesto. "A Igor svoj piedestál. Bojovník, gentleman a rytier na pohľadanie, ktorý sa vždy zastane svojich žien. "A ako neúnavný rytier sa správa vždy, keď si moje zdravie zoberie dovolenku alebo som unavená, vytočená." Je to on, kto je stabilitou. Je to on, kto je oporou. Úplne iný Igor, ako ho pozná Slovensko. To Slovensko, ktoré si ho neváži. To Slovensko, ktoré nedokáže/nechce oceniť jeho výnimočnosť. To Slovensko, ktorého novinári z neho spravili "Žida 21. storočia". Je to predovšetkým muž, ktorého "prítomnosť na mňa pôsobí upokojujúcu,“ dodáva v rozhovore pani Pavlína," uviedol ďalej sarkasticky.  

Lenč pokračoval aj s tým, že je to najmä vtedy, keď ju samotnú vytočia nespravodlivé útoky na jej manžela. "Neznámy chlapík, ktorý ju chcel z bicykla opľuť. Zákerná Zuzana Baťová, ktorá si dovolila miešať sa do spasiteľskej misie tieňového premiéra. Mimochodom "pani premiérová" sa posťažovala, že manžel intenzívne pracuje pre nevďačné Slovensko, že už musia popracovať na voľnom víkende, ale "aj na dovolenke, lebo môj manžel na nej nebol, odkedy vyhrali voľby. Iní už pobehali celý svet a on bol dva-tri dni v Tatrách. A bazén je v štádiu vývoja, treba ho dokončiť," dodal politológ, ktorý ďalšiu časť rozhovoru interpretoval ako obavy pani premiérovej. 

"Otrávené jablká genderu"

Lenč pokračoval v tom, že súčasnosť nie je ľahká a to si uvedomuje aj "pani premiérová". "Kríza strieda krízu a to, že nemajú dokončený bazén, nie je najväčšou obavou, ktorá kvári pani Pavlínku. Vojna na Ukrajine je strašná, ale strašnejšie sú desy postmodernej doby. „Neobávam sa tak vojny ako dehonestácie hodnôt a našej mládeže, našej budúcnosti. Napríklad im vymývajú mozog zvrátenosťami, vraj pohlavím môžu byť tým, čo chcú. Len čakám, kedy sa niekto bude cítiť ako zvieratko či kameň, či ako v rozprávke snehová vločka. Môžeme tomu zabrániť, len treba, aby sa ľudia nebáli priznať sa k hodnotám, lebo tie nie sú in, zdôverila sa v rozhovore pani Pavlínka,"  uviedol odborník s tým, že ministrova manželka demonštruje zvrátenosti liberálov a otrávené "jablká genderu".

"Dúhové vlajky. Útoky neveriacich na dielo jej muža. Ženy, ktoré chcú hovoriť do všetkého. Toto sú hrozby, ktorým čelí manželka Igora Matoviča a dodáva, že „preto podporujem klasické rodiny.“ Mimochodom, rozhovoru, ktorý vyšiel v bulvárnom týždenníku sa chopil aj inak konzervatívny denník Postoj a nenechal chladného ani "Blahu" Matovičovej eseročky, poslanca Kuriaka," uzavrel politológ. 

Výstup manželky Igora Matoviča pobavil aj divadelného tvorcu a blogera Michala Beleja, ktorý na fotkách poukázal, že podľa ministrovej manželky je v poriadku prejavovať si na verejnosti priazeň, len ak ste heterosexuál. "Pavlína Matovičová: Mám kamarátov gayov aj kamarátky lesby a vážim si ich, že svoju orientáciu-sexualitu-intimitu nedávajú na verejnosť. Pavlína Matovičová na verejnosti," napísal Belej na sociálnej sieti. 

Súvisiace články

Najčítanejšie