Zatiahnuté
10°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Prestup Krúpu do SaS nie je prekvapením. Je to záruka, že po voľbách neskončí na úrade práce, zhrnul Lenč
Zdielať na

Prestup Krúpu do SaS nie je prekvapením. Je to záruka, že po voľbách neskončí na úrade práce, zhrnul Lenč

BRATISLAVA / To, že poslanecký klub Igora Matoviča sa pomaly rozpadáva podľa politológa Jozefa Lenča nie je žiadnym prekvapením. Odborník zároveň zdôraznil, že frázy Igora Matoviča, ale aj kázne Eduarda Hegera sú len bezobsažnými ponosami.

"Nie je prekvapujúce, že ostatní členovia vládnej koalície chodí do klubu OĽaNO nakupovať, ako k lacnému Jožkovi," začal z ostra politológ Jozef Lenč, ktorý zároveň zdôraznil, že presne to isté sa dialo aj v minulosti, keď klub Igora Matoviča opúšťali iní poslanci. 

Krúpa sa vidí v SaS

Bývalý člen hnutia Obyčajní ľudia a nezávislé osobnosti (OĽaNO) Juraj Krúpa vstúpil do poslaneckého klubu strany Sloboda a solidarita (SaS). Krúpa o tom informoval na tlačovej besede strany SaS. "Odchod z klubu OĽaNO som urobil po zrelej úvahe a dlhšom uvažovaní, ale zároveň musím povedať, že považujem tento môj krok za logické vyústenie. V OĽaNO som nevnímal, že tam mám hodnotový priestor," povedal Krúpa a dodal, že sa teší na spoluprácu so stranou SaS, s ktorej hodnotami sa stotožňuje.

​Heger reční o povalení vlády, Matovič prišiel s mafiánskym pučom 

Politológ pre Noviny PLUS TV JOJ vyhodnotil, že takýto postoj prekvapil len málokoho. "Politická sila v parlamente sa nemeria výsledkom dosiahnutým vo voľbách, ale počtom poslancov. Tí vám totiž umožní vyjednať si lepšie postavenie v koalícii tak, ako sa o to snaží Sme rodina, alebo v prípade tlaku na zmenu súčasnej koalície a zmenu personálnych otázok, tak ako sa o to snaží SaS," vysvetľoval Lenč, ktorý poznamenal, že SaS je pre Juraja Krúpu najlepšou voľbou. "SaS má dostatočné percentá na to, aby Juraj Krúpa neskončil po voľbách na úrade práce," doplnil politológ pobavene. 

Argumenty pádom vlády podľa politológa neobstoja, pretože odchod SaS by automaticky neznamenal povinnosť, že by sa vládny trojlístok musel opierať o krajnú pravicu. "Ak má SaS dáke požiadavky, tak ju nikto nemôže obviňovať z toho, že by povalila vládu. Snaží sa len vyrokovať lepšie podmienky," dodal Lenč, ktorý vyjadrenie predsedu vlády a ministra financií označil za klasické kázanie a prázdne frázy. 

Súvisiace články

Najčítanejšie