Skoro jasno
10°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Odídenec z OĽaNO Krúpa: Miesto na kandidátke mi sľuboval Jaroslav Naď za prelomenie veta prezidentky
Zdielať na

Odídenec z OĽaNO Krúpa: Miesto na kandidátke mi sľuboval Jaroslav Naď za prelomenie veta prezidentky

BRATISLAVA / Poslanca a predsedu brannobezpečnostného výboru Juraja Krúpu ostro skritizoval jeho bývalý ochranca Jaroslav Naď (OĽaNO). Poslanec, ktorý z Matovičovho klubu prebehol do Sulíkovej SaS, poslal ministrovi obrany ostrý odkaz.

"Po mojom odchode z OĽaNO a vstupe do SaS som vo výnimočných prípadoch, zároveň vždy veľmi neosobne a stručne, hovoril o internej komunikácii s bývalými kolegami z môjho predošlého klubu. Mal som v pláne v tejto nekonfrontačnej polohe aj zostať. Považujem totiž moje pôsobenie v OĽaNO za uzavretú kapitolu so všetkými jej pozitívami a negatívami," začal poslanec Juraj Kúpa s tým, že na lož musí reagovať. 

"Na jednu lož však musím zareagovať, aj keď som pôvodne zvažoval, že nemám žiaden záujem zapletať sa do malicherných výmen názorov. Vraj som sa mal podľa vyjadrenia Jaroslava Naďa v Denníku N opätovne pýtať na moje miesto na kandidátke OĽaNO v najbližších voľbách. A keďže som vraj nedostal uspokojivú odpoveď na moje naliehanie, tak som uprednostnil prestup do SaS kvôli miestu na ich kandidátke," pokračoval Krúpa s tým, že sa stručne pozastaví nad "absenciou schopnosti vnímať v OLANO jednotlivca ako samostatne mysliacu bytosť, ktorá koná na základe vlastného uvažovania a presvedčenia, ktoré nekorešponduje s názormi predsedu strany, alebo jeho vedenia".

Miesto na kandidátke mu mal sľubovať Naď

Krúpa dodal, že v tom momente sa v OĽaNO stávate podozrivý, až priam heretikom a dodal, že v prípade miesta na kandidátke to bolo presne naopak. "Jaroslav Naď sa ma snažil dva dni presviedčať, aby som za prelomenie veta prezidentky zahlasoval a medzi ponukami a vyhrážkami mi ponúkol aj túto možnosť. Že ako člen predsedníctva mi vybaví popredné miesto na kandidátke, ak zahlasujem správne," poznamenal Krúpa s tým, že vtedy mu odpovedal, že na také niečo nenaletí.

"Keďže je ešte 1,5 roka do volieb a kandidátku bude aj tak zostavovať Igor Matovič. Na túto odpoveď už prišli len vyhrážky. To isté sa dialo aj počas našej poslednej komunikácie. Nie, nikde som nehovoril, že sme spolu volali. V tomto zámere ma totiž predbehol premiér Eduard Heger a od Jaroslava Naďa už chodili len štipľavé správy bez ochoty si veci prediskutovať," uviedol nový saskár ďalej. 

"S Jaroslavom Naďom som mal veľa súkromných rozhovorov na veľa tém. Niekoľkokrát som s ním osobne rozoberal aj Igora Matoviča a ďalších v OĽaNO. Ale neznížim sa k tomu, aby som to zneužil akýmkoľvek spôsobom. Mrzí ma, že v OĽaNO si mýlia lojalitu s bigotnou poslušnosťou. A mrzí ma, že Jaroslav Naď zmatovičovatel," uzavrel Krúpa.

Súvisiace články

Najčítanejšie