Polojasno
15°
Bratislava
Pankrác, Pankrác
12.5.2024
Poslanec SaS Cmorej: Premiér Heger je bábkou, chodil na klub a plakal, že čo má s Matovičom robiť
Zdielať na

Poslanec SaS Cmorej: Premiér Heger je bábkou, chodil na klub a plakal, že čo má s Matovičom robiť

BRATISLAVA / V pondelok (12.12.2022) v NR SR pokračuje rozprava mimoriadnej schôdze o vyslovení nedôvery vláde. Peter Cmorej ostro skritizoval predsedu vládu Eduarda Hegera.

Poslanec SaS Peter Cmorej spoza rečníckeho pultu spomenul, že premiér Eduard Heger (OĽaNO) "je bábkou v rukách Igora Matoviča". Dokonca spomenul, že premiér mal chodiť na klub SaS a "plakať" dôvodom mala byť bezmoc a neschopnosť riešiť ministra financií a expremiéra Igora Matoviča. Eduard Heger mal priznať, že "on nemá ani jediného svojho poslanca". 

Zároveň lídra vlády kritizoval aj za to, že nedržal slovo. "Bolo pekné, že si chodil raz za mesiac na klub, ale čo z toho?" pýtal sa Cmorej v sále, kde šéf vládneho kabinetu nie je prítomný. Uznal, že Heger aspoň nerobil hanbu v zahraničí, ale to je jeho jediné plus. 

Poslanci pokračujú v rozprave tretí deň a o osude vlády by sa malo hlasovať zajtra. Cez víkend sa objavili správy, že pre zaistenie hlasu poslanca Sme rodina Martina Borguľu by mal odstúpiť minister vnútra Roman Mikulec (OĽaNO). Ten dnes tieto informácie poprel. 

​Po sneme strany Spolu v sobotu (10. 12. 2022) oznámil opozičný nezaradený poslanec Miro Kollár, že vyslovenie nedôvery predsedovi vlády Eduardovi Hegerovi nepodporí svojim hlasom. SaS vyčíta absenciu plánu a to, čo bude po tom, keď sa vládu podarí odvolať. Hlasovanie tak zrejme bude ešte tesnejšie, než sa zdalo koncom minulého týždňa. 

Súvisiace články

Najčítanejšie