Polojasno
14°
Bratislava
Žigmund
2.5.2024
Politológ Lenč o odchode demokratickej platformy OĽaNO: Zapamätajte si ich mená, už o nich nikdy nebudete počuť
Zdielať na

Politológ Lenč o odchode demokratickej platformy OĽaNO: Zapamätajte si ich mená, už o nich nikdy nebudete počuť

BRATISLAVA / Len deň po odvolaní vlády, oznámila občianskodemokratická platforma ministra Jána Budaja svoj odchod z hnutia OĽaNO. Práve dnes by mali oznámiť ďalšie kroky. Politológ Lenč však ich politickú budúcnosť ružovo nevidí.

Občiansko-demokratická platforma odchádza z klubu OĽANO. Pre TASR to potvrdil poslanec Národnej rady (NR) SR Kristián Čekovský. O dôvodoch a ďalších krokoch plánujú informovať už dnes. (19.12. 2022). "Budeme ešte priebežne informovať aj o ďalších krokoch. Nie je to tajomstvo už," povedal Čekovský v piatok na margo ich odchodu.

Nepovedal zatiaľ, koľkí poslanci klub opúšťajú, ani či s nimi pôjdu aj iní ministri okrem šéfa envirorezortu Jána Budaja. Dodal, že platforma má desať členov. S ich krokom majú byť podľa slov Čekovského oboznámení aj líder OĽANO Igor Matovič a premiér Eduard Heger. Predseda klubu OĽANO Michal Šipoš pre TASR reagoval, že o odchode platformy sa dozvedeli z médií. "Samozrejme, sme pripravení na úzku spoluprácu pre dobro Slovenska, tak ako doteraz," dodal Šipoš.

Zapamätajte si ich mená, už o nich nikdy nebudete počuť, zhodnotil Lenč

"Budajova demokratická platforma Mikuláša Dzurindu v OĽaNO odchádza z OĽaNO. Zapamätajme si ich mená, bo už nikdy (okrem Budaja) o nich nebudeme počuť. A zapamätajme si aj to, ako funguje toto súručenstvo ľudí závislých na manieroch Charlesa Mansona z Borovej," začal svoj príspevok politológ Jozef Lenč. 

Toho považuje za človeka, ktorý hovorí o korupcii, no nechce ju nahlásiť OČTK, ale vyhráža sa, že informácie o nej zneužije vo volebnej kampani. "Za ostatné tri roky mali "obyčajní" tri snemy. Jeden "poštový", keď sa online vyslovovala lojalita k "mesiášovi"," pokračoval odborník ďalej a zdôraznil papalášske oslavy vo vládnom hoteli Bôrik.

"A? A teraz, možno. Snem mal byť v sobotu, potom nemal, potom zas mal. A nakoniec nebol. A členovia predsedníctva Ján Budaj, Erika Jurinová sa o tom dozvedajú iba z médií. Takto transparentne a údajne demokraticky funguje sekta, ktorá mala byť garantom demokratickej vlády. Bez demokracie v stranách. Bez skutočných strán s členskou základnou. Bez strán, ktoré si plnia všetky funkcie. Bez volebného systému, ktorý posilní demokraciu v stranách a hlas voličov, nemôžeme budovať demokraciu. A už tobôž nie samo definovaním sa do pozície "demokratov"," uzavrel politológ. 

Súvisiace články

Najčítanejšie