Zatiahnuté
15°
Bratislava
Lea
29.4.2024
Zmätok a chaos level nekonečno: V NR SR je zase všetko inak, než sa plánovalo
Zdielať na

Zmätok a chaos level nekonečno: V NR SR je zase všetko inak, než sa plánovalo

BRATISLAVA / Znova je všetko inak. Hoci sa včera NR SR dohodla, že utorkom sa skončia decembrová rokovania a poslanci sa do lavíc vrátia 10. januára, dnes už táto dohoda neplatí. Zároveň je už jasné, že parlament hľadá novú vládnu 76tku.

To, že sa posledné týždne deje v parlamente sa začína podobať na zlý sen. Jeden z poslancov sa pre Noviny PLUS dokonca vyjadril, že ak by NR SR bola súkromnou firmou, do týždňa skrachuje. "Je to tu veľmi neefektívne," posťažoval sa zdroj s parlamentných lavíc. 

Nikto už nič negarantuje

Hoci sa zdalo, že po dnešnom rokovaní sa poslanci môžu vybrať domov a začať "sviatkovať", opak je pravdou. Aktuálne sa NR SR dohodla na tom, že zajtra sa bude rokovať do neskorých hodín, bez obedňajšej prestávky a až do prerokovania všetkých vládnych návrhov zákonov. Dôvod? Poslanci chcú schváliť rozpočet a podľa informácií Novín PLUS TV JOJ má byť dohoda na tom, že SaS sa schvália všetky pripomienky k rozpočtu a to formou pozmeňujúcich návrhov. 

Poslanci, ktorý mali hlasovať najprv o 17tej, následne však schválili len dva návrhy zákonov a zvyšok sa sa však  presunul na 18tu hodinu. Hlasovanie sa však napokon začalo až krátko pred 19tou hodinou. Chaos v pléne umocnilo to, že na grémiu zrejme opäť došlo k nepochopení.

Zatiaľ čo predseda NR SR Boris Kollár (Sme rodina) avizoval, že hlasovať sa bude zajtra po 19tej, problém s tým mala šéfka poslaneckého klubu SaS Anna Zemanová, ktorá akcentovala, že sa dohodli, že hlasovať sa bude až vo štvrtok o 11tej. 

Poslanci tak napokon v stredu hlasovať nebudú vôbec, ale finálne hlasovanie o rozpočte ich čaká vo štvrtok dopoludnia. Zajtra budú rozpravu otvárať ministri a to tak, aby sa všetky vládne návrhy dokázali prerokovať a následne schváliť. 

Súvisiace články

Najčítanejšie