Zatiahnuté
13°
Bratislava
Roland
9.5.2024
Rezort práce pomohol zariadeniam sociálnych služieb: V decembri sme rozdali 18 miliónov eur, tvrdí Krajniak
Zdielať na

Rezort práce pomohol zariadeniam sociálnych služieb: V decembri sme rozdali 18 miliónov eur, tvrdí Krajniak

BRATISLAVA / Poverený minister práce, sociálnych vecí a rodiny Milan Krajniak (Sme rodina) informoval o pomoci s platbou faktúr za energie v zariadeniach sociálnych služieb.

"Naša pomoc bola rýchla, účinná, efektívna, predvídateľná," povedal a zdôraznil, že bola vyplatená už v decembri. Rezort vyplatil približne 18 miliónov eur.

"Verejní poskytovatelia dostali 11 miliónov eur a približne 7 miliónov eur dostali neverejní poskytovatelia," priblížil poverený minister.

Čo sa týka regionálneho rozloženia, najväčšia pomoc šla do Nitrianskeho kraja, keďže v rámci neho je najviac zariadení sociálnych služieb.

"Pomoc, ktorú sme vyplatili v decembri, tých takmer 18 miliónov eur, bola už druhá vlna pomoci," dodal politik s tým, že prvú vlnu pomoci vyplatili už počas letných mesiacov, bola vo výške 6,8 miliónov eur. 

Poverený minister zdôraznil, že pre zaraidenia sociálnych služieb platia regulované ceny za energie. Problém môže nastať v prípade, ak poskytovateľ energií podľa čísla IČO nerozozná, že ide o takéto zariadenie.

Súvisiace články

Najčítanejšie