Zatiahnuté
10°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
OĽaNO reaguje na mimoriadnu schôdzu: Bol to marketingový ťah Fica, problémy s faktúrami sú vyriešené, tvrdí Kremský
Zdielať na

OĽaNO reaguje na mimoriadnu schôdzu: Bol to marketingový ťah Fica, problémy s faktúrami sú vyriešené, tvrdí Kremský

BRATISLAVA / Poslanci OĽaNO sa vyjadrili k neotvoreniu mimoriadnej schôdze, počas ktorej mali riešiť hospodárske problémy.

"Táto mimoriadna schôdza bol marketingový ťah Roberta Fica," myslí si poslanec klubu OĽaNO Peter Kresmý. Dodal, že akonáhle podnikateľom začali chodiť zvýšené faktúry za energie, problém začali riešiť.

V súvislosti so súčasnou situáciou podľa jeho slov chystá viacero návrhov riešení. "Myslím si, že je to vykopávanie otvorených dverí," povedal Kremský s dôvetkom, že problém s malými podnikateľmi už vláda vyriešila a v súčasnosti sa doťahuje aj problematika škôl.

​Poslanec a líder OĽaNO Igor Matovič skritizoval lídrov Hlasu Petra Pellegriniho a Smeru Roberta Fica. "Podceňujú svojiich voličov, myslia si, že seno žerú," dodal s tým, že na Slovensku je trojnásobne vyššie pomoc než v Maďarsku.

Pokračoval s tým, že pomoc na Slovensku je vyššia než v ostatných okolitých krajinách. Lídrom opozície vyčítal aj to, že nepodporili rozpočet. "Ak by to mysleli vážne, tak si svojho parťáka Sulíka dohodnú," myslí si Matovič.

Schôdzu neotvorili

Mimoriadnu schôdzu NR SR inicioval opozičný Smer-SD. Mali počas nej prijať usnesenie NR SR k k optreniam, ktoré odstránia zlyhávanie hospodárskej, sociálnej i bezpečnostnej politiky. 

Mimoriadnu schôdzu napokon poslanci neotvorili, v pléne NR SR sa neprezentovala nadpolovičná väčšina všetkých poslancov. Tretí pokus o otvorenie schôze sa tak bude konať v piatok (20.1.).

Súvisiace články

Najčítanejšie