Skoro jasno
13°
Bratislava
Gertrúda
19.5.2024
NR SR sa naplno rozbehla, pozor na návrhy Erika Tomáša a alibizmus Pellegriniho, zhodnotil Lenč
Zdielať na

NR SR sa naplno rozbehla, pozor na návrhy Erika Tomáša a alibizmus Pellegriniho, zhodnotil Lenč

BRATISLAVA / Politológa zaujalo niekoľko situácii, ktorých sme boli svedkami na pôde parlamentu.

"Už je to tu. Národná rada začína naplno pracovať. Na úvod je to rokovanie o programovom vyhlásení vlády (PVV). Povinná jazda vládnej koalície," uviedol politológ s tým, že predpokladal, že túto príležitosť opozícia určite využije na to, aby koalícii okorenila prvú riadnu schôdzu parlamentu.

Pozor na zákony ministra Tomáša, upozorňuje odborník

Politológ upozornil, že po schvaĹovaní PVV prídu na rad aj dva návrhy na skrátené legislatívne konanie o 13 dôchodku a kategorizácii ústavnej zdravotnej starostlivosti. "V tomto smere je vždy potrebné, aby sme sa mali na pozore - najmä, ak sú na programe body, ktoré predkladá Erik Tomáš. Schôdza začala procedurálnymi návrhmi, ktoré predniesli najmä poslanci a poslankyňa za Matovičov klub Kocúrkovo," zhodnotil politológ. 

"Najaktívnejšia bola Veronika Remišová (Kocúrkovo), ktorá predniesla celkovo päť návrhov. Počnúc odmietnutím šikanovania príslušníka UIS až po odstrel vlkov. Všetky, ako aj tie od jej kolegov - Jakaba a Polláka - neprešli. Kým jeden z nich podporila skoro celá opozícia, návrh - paradoxne - ktorým chcela dosiahnuť to, aby vláda neignorovala média získal podporu len 41 poslancov a poslankýň," uviedol ďalej na margo toho, čo v uplynulom týždni dominovalo v parlamente. 

"Zdržalo sa 22 poslancov a poslankýň Progresívneho Slovenska a 19 poslancov a poslankýň Hlasu. Saske chýbali traja a KDH dvaja poslanci a k tomu ešte aj principál Igor Matovič. Prázdne slová opäť raz predčili parlamentnú realitu. A ešte sa mal dnes odvolávať z postu podpredsedu parlamentu Ľuboš "Che z Petržalky" Blaha. Koalícia bola proti schváleniu programu (78 poslancov a poslankýň) až na jedného, ktorý sa (alibisticky) zdržal. Peter Pellegrini. Potenciálny kandidát na prezidenta, ktorý sa pripravuje na najhlúpejšie rozhodnutie svojho politického života," uzavrel. 

Súvisiace články

Najčítanejšie