Oblačno
13°
Bratislava
Pankrác, Pankrác
12.5.2024
Opozícia bude pokračovať v reštrikciách v parlamente, vyzýva ľudí do ulíc
Zdielať na

Opozícia bude pokračovať v reštrikciách v parlamente, vyzýva ľudí do ulíc

BRATISLAVA / Ak bude vláda pokračovať v únose štátu a demontáži demokracie, budeme jej hádzať pod nohy všetky polená, ktoré nájdeme, hovorí Michal Šimečka z Progresívneho Slovenska

Národná rada dnes pokračuje v rokovaní o novele Trestného zákona. Opozícia sa aj naďalej odmieta zmieriť s krokmi novej vlády, ktoré by viedli k znižovaniu trestných sadzieb. Budeme pokračovať v boji za demokraciu, či už v parlamente alebo v uliciach a námestiach slovenských miest,“ dodáva predseda Progresívneho Slovenska. 

Predsedníčka poslaneckého klubu KDH Martina Holečková vníma zmeny v trestnom zákone rovnako kriticky. “Vláda týmito zmenami podporuje každého gaunera.“ Podľa jej slov môžu zmeny ohroziť našu bezpečnosť a dáva to voľné ruky kriminálnikom. 

PS, SaS a KDH na tlačovej konferencii vyzývali ľudí, aby sa vo štvrtok 11. januára o 18:00 na Námestí SNP v Bratislave zúčastnili na proteste proti krokom vlády, protesty budú aj v ďalších mestách.

“Ak dnes niekto ukradne auto v hodnote 35-tisíc eur, tak mu hrozí trest tri až desať rokov. Po novom, ak prejde návrh Roberta Fica a ministra Suska, to bude nula alebo dva roky. Vybaví sa to jednoduchou podmienkou a títo zlodeji nepôjdu do basy,“ kritizuje kroky vlády Branislav Gröhling z SaS.

Opozícia je pripravená obrátiť sa aj na Ústavný súd či Európsku úniu. Rovnako tak žiadajú generálneho prokurátora Maroša Žilinku, aby prestal mlčať a vyjadril sa k týmto problémom. 

Súvisiace články

Najčítanejšie