Polojasno
15°
Bratislava
Monika
7.5.2024
Kto mu toto splní? Dočasný policajný prezident Hamran by pod stromčekom rád našiel špeciálny darček
Zdielať na

Kto mu toto splní? Dočasný policajný prezident Hamran by pod stromčekom rád našiel špeciálny darček

BRATISLAVA / Nákupy na Vianoce práve v tomto období vrcholia a vďaka uvoľneniu opatrení sa prekonaní a zaočkovaní môžu vybrať aj do nákupných centier. Na darček, ktorý by si rád našiel pod vianočným stromčekom, sme sa spýtali aj dočasne povereného prezidenta policajného zboru Štefana Hamrana.

Hoci je krátko do Vianoc má plné ruky práce. Práve dnes sa na tlačovej konferencii dočasne poverený šéf polície Štefan Hamran venoval minulotýždňovému predvedeniu a následnému obvineniu expremiéra Roberta Fica. informoval o tom, že Robert Fico (Smer-SD) je stíhaný za to, že vyzval, aby sa hromadne porušovala dôležitá povinnosť, a tou je zákaz vychádzania.

„Vy sa nemôžete za účelom protivládneho protestu, trebárs aj v aute, niekde zhromaždiť. Taká výnimka nie je. Je to porušenie dohodnutých pravidiel hry,“ vyhlásil Hamran.

Hamran upozornil, že Fico nebol zadržaný, pretože nebol ako poslanec pristihnutý pri trestnom čine. „Obvinený bol predvedený na základe dožiadania orgánu činného v trestnom konaní,“ poznamenal policajný prezident. Podľa neho trestné nie je to, že ľudia sú zatvorení vo svojich autách, no to, že sa zúčastnia na automobilovom proteste, považuje za „chrapúnstvo“.

Hamran uviedol, že  polícia koná aj v prípade predstaviteľov hnutia Obyčajní ľudia a nezávislé osobnosti (OĽaNO), ktorí mali tlačovku minulý týždeň v Bratislave na mieste, kde zahynul Robert Remiáš, priateľ Oskara Fegyveresa, kľúčového svedka v prípade zavlečenia Michala Kováča ml. do cudziny. Policajti nevedeli podľa Hamrana na mieste tlačovky posúdiť, či boli porušené protipandemické opatrenia.

Milovník romantických komédií

Dočasne poverený šéf polície šokoval už pred časom. Šéf Lynx komanda a predseda protiteroristických jednotiek EU, ktorého zrejme všetci považovali za "drsňáka" šokoval, keď pre portál Refresher priznal, že je milovníkom láskyplných filmov. "Mám rád romantické komédie, to je môj obľúbený žáner," prezradil vtedy Hamran a spresnil, že jeho obľúbeným filmom je Pýcha a predsudok s Keirou Knightley. 

Pre Noviny PLUS TV JOJ sa zase zdôveril s tým, čo by si prial k Vianociam a také želanie by zrejme očakával len málokto. Šéf policajtov si zaspomínal aj na pamätný vianočný darček z dôb detstva a podelil sa aj o najväčšiu "vtipnú vianočnú tragédiu", ktorá sa mu stala. 

Viac sa dozviete vo videu:

Najčítanejšie