Oblačno
14°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Politológ Jozef Lenč o krokoch a konzistentnosti SaS: Celé je to šaškáreň
Zdielať na

Politológ Jozef Lenč o krokoch a konzistentnosti SaS: Celé je to šaškáreň

BRATISLAVA / Kritike podrobil politológ nie len hlasovanie SaS o odvolaní ministra vnútra Romana Mikulca (OĽaNO), ale aj ich následný návrh na zvolanie mimoriadnej schôdze s cieľom odvolať predsedu vlády Eduarda Hegera. Jozef Lenč označil tento prístup za šaškáreň.

Na úvod odborník poznamenal, že SaSka podala návrh na odvolanie vlády Eduarda Hegera s odôvodnením, že pri hlasovaní o vyslovení nedôvery vláde sa ukáže, ktorí poslanci vládu podporujú a ktorí nie. Zároveň vraj teda nebudú prehovárať iných poslancov, aby za návrh hlasovali. Politológ považuje takéto správanie za absurdné.  

"Vskutku šaškáreň. Bo, ak by naozaj chceli koniec vlády Eduarda Hegera, tak by mali prehovárať iných, aby za ich návrh zahlasovali. Prípadne by sa nemali správať, ako strana, ktorá de iure podporuje jednotlivých ministrov vládnej koalície. Na tlačovke ešte odznelo, že klub SaS je jednotný, 20 poslancov bude hlasovať za to, aby bola vláde vyslovené nedôvera," napísal Jozef Lenč, ktorý s posmechom poznamenal, že jednotnosť ukázal klub len pár minút predtým. 

"Ako jednotný je sa ukázalo len niekoľko minút pred bombastickou tlačovkou, ktorou ohlásili svoje ďalšie hlasovacie - politické - fiasko v parlamente. V prípade odvolávania ministra Mikulca, ktoré podporili aj štyria poslanci vládnej koalície Peter Pcolinsky, Andriana Pčolinská, Borguľa a Tabák, chýbalo k odvolaniu ministra päť hlasov," doplnil politológ a na otázku kto zlyhal poznamenal:

"Opäť konzistentná strana. Naozaj jednotný klub. SaS. Konkrétne šesť poslancov z frakcie Za ľudí Benčík, Hattas, Lehotský, Ledecký, Luciak a Marcinková, jeden poslanec OKS Dostál a jeden saskár Osuský," uviedol ďalej a sarkasticky poznamenal, že jednotný klub SaS, stojaci na pevných zásadách, konzistentný, následne po hlasovaní, v ktorom podržal ministra vlády Eduarda Hegera, zvolal tlačovú konferenciu, na ktorej informoval, že ide podať návrh na vyslovenie nedôvery celej vláde.

"Minister vlády Eduarda Hegera má podporu SaS. Vláda Eduarda s ministrom Mikulcom, nemá podporu SaS. Minister Mikulec má dôveru SaS, ale minister Mikulec ako člen vlády Eduarda Hegera, nemá dôveru SaS. Šaškáreň z dielne SaS. A k tomu všetkému, čerešnička na torte - blúznenie o úradníckej vláde. Niečom, čo vo svojej podstate neexistuje. Niečo, čo sa dá prirovnať k jednorožcovi, či "solidarite" ako princípu politiky SaS," uzavrel Lenč. 

Súvisiace články

Najčítanejšie