Polojasno
12°
Bratislava
Lea
29.4.2024
Za prezidentku Čaputovú sa postavili politici aj verejnosť. Vznikla aj petícia na jej podporu
Zdielať na

Za prezidentku Čaputovú sa postavili politici aj verejnosť. Vznikla aj petícia na jej podporu

BRATISLAVA / Nadávok a útokov zo strany expremiéra Roberta Fica má prezidentka Zuzana Čaputová dosť. Po tom, čo sa nielen jej, ale aj jej rodine vyhrážajú smrťou sa rozhodla podniknúť smerom k lídrovi Smeru-SD právne kroky.

Na stranu hlavy štátu Zuzany Čaputovej sa postavil aj bývalý dočasne poverený predseda vlády Eduard Heger (dnes Demokrati).

"Odmietam akékoľvek útoky na pani prezidentku Zuzanu Čaputovú! Sám som otec 4 detí, viem aké je to mať strach o svojich blízkych. V politike môžeme súhlasiť alebo nesúhlasiť, ale toto je neprijateľné! Pán Fico prerážate dno! Hanba!" reagoval na slová prezidentka o tom, že kvôli útokom Roberta Fica a zvyškov Smeru-SD sa nielen jej, ale aj jej rodine vyhrážajú smrťou. 

Čertvý prírastok Demokratov Eduarda Hegera a bývalý člen strany Za ľudí Juraj Šeliga sa rovnako zastal hlavy štátu. "V zúfalej snahe zaujať pred voľbami budú útočiť na pani prezidentku Čaputovú mnohí chudáci. Ale Fico si vybral obzvlášť odporný spôsob. Hanba! Pani prezidentka, veľa síl Vám aj rodine," uviedol na sociálnej sieti. 

Podpora Sasky

O tom, že za prezidentkou stojí nielen exminister hospodárstva a predseda SaS, ale aj celá jeho strana informoval Richard Sulík na svojom profile.

"Stojíme za prezidentkou Zuzanou Čaputovou. Politika je tvrdá, politici preto musia znášať kritiku verejnosti aj oponentov, no aj tá má svoje mantinely. Robert Fico ich prekračuje denne. V ľuďoch cez bludy živí nenávisť ktorá, bohužiaľ vedie až k vyhrážkam smrti smerom k rodine prezidentky. Preto Vás, pán Fico, vyzývam, aby ste sa postavili k situácii ako chlap a verejne sa pani prezidentke ospravedlnili. Za vyhrážky ste totiž svojou rétorikou osobne zodpovedný," poznamenal Sulík.

"Pani prezidentka, stojím za Vami, rovnako ako celá SASKA. Prajem Vám veľa síl," uzavrel svoj príspevok. 

Poslanec za SaS Ján Benčík sa na svojom profile na sociálnej sieti priznal, že nielen, že podpísal petíciu na podporu hlavy štátu, ale zároveň zverejnil list ruského veľvyslanca, ktorý je adresovaný predsedovi Smeru-SD Robertovi Ficovi. Péticia na podporu hlavy štátu má zatiaľ takmer 4 tisíc podpisov. 

"A tento perfídny podliak má napriek tomu v sebe toľko drzosti, že obviňuje pani prezidentku z konania podľa pokynov zahraničnej ambasády," napísal bojovník proti fašizmu. 

Hlas-SD sa k téme stavia ako vždy - svojsky

Peter Pellegrini na tlačovej konferencii uviedol, že on by sa k takýmto útokom na prezidentku Zuzanu Čaputovú neznížil, pričom akcentoval nevyhnutnú mieru slučnosti. "Aj ja prejavujem nespokojnosť s prácou prezidentky, ale robím to vždy v rámci slušnosti a tak by sa mal jeden bývalý premier, ktorým som, správať," povedal a zdôraznil, že Robert Fico sa vybral na cestu preč od demokracie. 

Dodal, že Robert Fico medzi ľuďmi svojimi výrokmi podporuje nenávisť. "Ja nie som fanúšikom takých prejavov," povedal s tým, že Fico to robí pre svojich fanúšikov. 

Súvisiace články

Najčítanejšie