Polojasno
15°
Bratislava
Gertrúda
19.5.2024
V Republike otočili, Uhríkovi sa odrazu z EÚ už vystupovať nechce. Je to ďalší názorový kotrmelec?
Zdielať na

V Republike otočili, Uhríkovi sa odrazu z EÚ už vystupovať nechce. Je to ďalší názorový kotrmelec?

BRATISLAVA / Názor ohľadom odchodu z Európskej únie sa v prípade strany Republika Milana Uhríka pomerne zásadne zmenil. Šéf sa vyjadril na diskusii spravodajskej JOJ24.

Počas diskusie so zamestnávateľmi prišla na pretras aj téma odchodu z Európskej únie. Predseda strany Republika, ktorá pravidelne hovorí o referende o vystúpení z NATO a pravidelne skloňuje aj referendum o odchode z Európskej únie sa zrazu vyjadril inak. Odchod podľa neho nie je možný. 

"Chceme úniu zreformovať, vystúpenie z Európskej únie nevidíme ako reálnu možnosť," odpovedal Milan Uhrík, pričom sa odvolával na prepojené obchody s inými štátmi EÚ. "Tú úniu potrebujeme zreformovať, lebo do takejto únie sme nevstupovali," pokračoval ďalej s tým, že vedenie EÚ by sa malo vrátiť k svojmu ekonomickému základu. 

Viac vo videu:

​Republika opäť aplikuje názorovú otočku, reaguje Štefančík

"Projektov na budovanie európskej identity je toľko, že sa nedajú ani spočítať," upozornil politológ s tým, že ako europoslanec by sa Milan Uhrík mohol lepšie orientovať. Podľa odborníka je dôležité povedať, že "Republika začína byť stranou kotrmelcov".

"Tak, ako urobili kotrmelec pri téme fašizmu a boja proti fašizmu, pričom v minulosti kandidovali za stranu, ktorá fašizmus podporovala, tak dnes tvrdia, že sa z EÚ vystúpiť nedá, hoci nedávno hlásali presný opak," zhodnotil politológ Radoslav Štefančík pre Noviny PLUS TV JOJ. 

Súvisiace články

Najčítanejšie