Jasno
Bratislava
Valér
18.4.2024
EXKLUZÍVNE: Prekvapený Zurian. Kým jeho syn stihol otvoriť dvere policajtom, boli už vylomené
Zdielať na

EXKLUZÍVNE: Prekvapený Zurian. Kým jeho syn stihol otvoriť dvere policajtom, boli už vylomené

Archívna reportáž

BRATISLAVA / Úrad inšpekčnej služby dnes skoro ráno zasahoval v byte bývalého šéfa NAKA Branislava Zuriana v Poprade. Podľa informácii TV JOJ ho chceli policajti zadržať. Do jeho bytu vnikla zásahová jednotka násilím. Zurian sa však v byte nenachádzal.

“Môžem potvrdiť, že ráno o siedmej mi volal vyšetrovateľ Inšpekcie MV s tým, že potrebujú vstúpiť do môjho obydlia. Ako dôvod mi neuviedol, taktiež mi neuviedol, či som, alebo nie som obvinený, len že potrebujú vstúpiť do môjho obydlia. Kontaktoval som svojho syna. Môj syn išiel otvoriť dvere. Po príchode do bytu už boli dvere vylomené," opísal Zurian Televízii JOJ podrobnosti ranného zásahu.

Podľa jeho slov sa on osobne momentálne nachádza v zahraničí. Miesto svojho pobytu nekonkretizoval. Pre TV JOJ uviedol, že je s políciou pripravený spolupracovať. Zároveň však dodáva, že zo strany inšpekcie ide o účelovosť.​​“Niektorých ľudí v súčasnej dobe pravda bolí. Ja sa necítim podozrivý z nejakého trestného činu. Ale určite rád prídem veci vysvetliť,” uzavrel Zurian.

Vypočujte si rozhovor s Branislavom Zurianom. 

​Podľa ďalších informácií policajná inšpekcia zadržala aj vedúceho 2. Operatívneho oddelenia odboru Bratislava Jána Kalavského. Televízia JOJ bude kontaktovať inšpekčný úrad ministerstva vnútra, či existuje obvinenie z konkrétneho trestného činu a prečo prišlo k takémuto zásahu. 

Polícia nemôže poskytnúť informácie o údajnom plánovanom zadržaní bývalého riaditeľa Národnej kriminálnej agentúry (NAKA) Branislava Zuriana. "Na základe rozhodnutia dozorujúceho prokurátora nie je možné v súvislosti s aktuálne vykonávanými procesnými úkonmi poskytnúť žiadne informácie,“ uviedla pre agentúru SITA Petra Friese z tlačového odboru Ministerstva vnútra SR.

Krajská prokuratúra v Bratislave potvrdila pre TV JOJ obvinenie pre bývalého šéfa NAKA Zuriana. Podľa informácií TV JOJ ide o obvinenie týkajúce sa zneužitia právomoci verejného činiteľa a vyzradenie utajovaných skutočností.

Informácie o obvinení a pokuse zadržať bývalého riaditeľa NAKA Branislava Zuriana som sa dozvedel dnes ráno. Potvrdzuje to moje predošlé vyjadrenia, že nemám vopred vedomosť o plánovaných akciách NAKA a v tomto prípade Úradu inšpekčnej služby. Vyšetrovatelia sú procesne nezávislí a mne ako ministrovi vnútra neprislúcha ich prácu akokoľvek komentovať, povedal minister vnútra Roman Mikulec

FICO: Veď to je smiešne, robia okolo toho šou a hlavný herec nie je doma

Predseda strany SMER - SD, Robert Fico reagoval na zadržanie bývalého šéfa NAKA, Branislava Zuriana. "Neviem či niekto informoval alebo neinformoval bývalého šéfa NAKA, že bude mať ráno návštevu - to ja neviem posúdiť. Pravda je taká, že je to pekná hanba pre tých policajtov. Oni idú zobrať šéfa NAKA a on nie je doma," konštatoval Robert Fico. 

Súvisiace články

Najčítanejšie