Oblačno
13°
Bratislava
Florián
4.5.2024
Ministerka Kolíková o otvorených školách: Nevidela som na to dôvod. S návrhom na testovanie očkovaných nikto neprišiel
Zdielať na

Ministerka Kolíková o otvorených školách: Nevidela som na to dôvod. S návrhom na testovanie očkovaných nikto neprišiel

BRATISLAVA / Ministerka spravodlivosti Mária Kolíková (SaS) sa v úvode svojej tlačovej konferencie poďakovala nielen zdravotníkom, ale aj samosprávam. Jedinou cestou z pandémie je pre ministerku očkovanie. Na podnet o testovaní očkovaných reagovala ta, že s týmto návrhom zatiaľ nikto neprišiel. Očkovaní šíria covid výrazne menej, poznamenala.

Ministerka spravodlivosti Mária Kolíková (nom. SaS) sa prihovorila za povinné očkovanie. Uviedla to na tlačovej besede s tým, že si vie predstaviť debatu aj o celoplošnom očkovaní osôb nad 12 rokov. Doplnila, že o povinnom očkovaní debatujú naprieč celou vládou a aj ministerstvo spravodlivosti k tomu vyjadrilo právny názor.

Podľa šéfky rezortu spravodlivosti je legitímne rozprávať sa o povinnom očkovaní profesií, ktoré sú dôležité pre chod štátu a o očkovaní ľudí s ohľadom na ich vek. Zdôraznila však, že je problematické stanoviť vekovú hranicu, od kedy by bolo očkovanie povinné. Zároveň dodala, že celoplošné povinné očkovanie by bolo právne jednoduchšie.

Hoci sa opakovane skloňuje to, že vláda by sa mala riadiť predovšetkým názormi odborníkov, SaS v prípade otvorených škôl urobila presný opak. Ministerka na brífingu uviedla, že o plošnom zatvorení škôl nebola presvedčená ani ona sama. Kolíková nevidela oporu takéhoto konania o to viac, že školy môžu zatvoriť lokálny hygienici.

Kolíková zároveň oznámila, že testovanie očkovaných zatiaľ nie je v pláne. Viac sa dozviete vo videu:

Súvisiace články

Najčítanejšie