Jasno
21°
Bratislava
Anastázia
30.4.2024
O väzbe Plačkovej bude rozhodovať Najvyšší súd SR. Je známy termín
Zdielať na

O väzbe Plačkovej bude rozhodovať Najvyšší súd SR. Je známy termín

BRATISLAVA / Zuzana Plačková je známou hviezdou jednej z najznámejších sociálnych sietí. Obvinená influencerka a jej manžel René sú od včera, 30. septembra, na slobode. Aj napriek ich prepusteniu prokurátor podal sťažnosť. O väzbe rozhodne až Najvyšší súd.

​Zuzana Plačková a jej manžel René sú síce na slobode, ale stále obvinení. Rozhodnutie sudcu Špecializovaného trestného súdu navyše nie je právoplatné. Rozhodne o ňom až Najvyšší súd, a to budúci štvrtok, 7.októbra.

Zuzana Plačková je známou hviezdou jednej z najznámejších sociálnych sietí. Obvinená influencerka a jej manžel René sú od včera na slobode. Spolu s nimi sudca Špecializovaného trestného súdu v Pezinku pre nedostatok dôkazov prepustil aj ďalších dvoch obvinených. Podľa neho sa vraj nepreukázalo, že by títo štyria obvinení boli členmi organizovanej skupiny alebo obchodovali s drogami. 

Zuzana Plačková a jej manžel René včera, 30.septembra, odchádzali z budovy súdu už bez policajnej eskorty, len v sprievode obhajcu. Zatiaľ čo René mlčal, Zuzana neskrývala hnev z celej situácie.

"V prvom rade by som chcela povedať, aby novinári nešikanovali viac moju rodinu a neprajem si to, aby ste navštevovali moju rodinu. Toto je moja záležitosť, toto sa vôbec netýka mojej rodiny. A za ďalšie cítime sa byť nevinní, je to jeden veľký omyl a nie sme odkázaní na to, aby sme vykonávali nejakú takúto podobnú činnosť." 

"Sudca pre prípravné konanie konštatoval neexistenciu dôkazov, ktoré by preukazovali dôvodnosť podozrenia, že títo 4 obvinení spáchali skutok, za ktorý im bolo vznesené obvinenie," odôvodnila prepustenie manželov hovorkyňa Špecializovaného trestného súdu, Katarína Kudjaková. 

 Po niekoľkých dňoch strávených v CPZtke sa jej sledovatelia, pár hodín po prepustení, dočkali prvých príspevkov.

Súvisiace články