Oblačno
16°
Bratislava
Ingrida
8.5.2024
S trestnými oznámeniami sa roztrhlo vrece: Po ministrovi Naďovi podal jedno aj poslanec Čekovský
Zdielať na

S trestnými oznámeniami sa roztrhlo vrece: Po ministrovi Naďovi podal jedno aj poslanec Čekovský

BRATISLAVA / S exkotlebovcami sa pustil do boja minister obrany Jaroslav Naď a dôvod? Šírenie poplašnej správy. Ďalšie trestné oznámenie podáva poslanec a predseda výboru pre kultúru a médiá Kristián Čekovský z OĽaNO. Čo ho rozhnevalo?

Za ďalším trestným oznámením z prostredia OĽaNO sa skrýva vyhrážanie a to v rôznych formách. "Predpokladám, že väčšina ľudí, aj mojich sledovateľov sú slušní ľudia," napísal poslanec na svojom profile na sociálnej sieti. Brániť sa rozhodol prot tým, ktorí sa na internete nevedia správať a mysli si, že v online priestore si môžu dovoliť čokoľvek. 

Poslanec Čekovský upozornil na pomerne bežný jav. "Nie je však výnimočné, že na sociálnych sieťach sa mnohí správajú agresívnejšie, ako v reálnom živote. Zatiaľ sa mi nestalo, aby mi napríklad pokladníčka v obchode povedala, že ma treba zavesiť pred parlament na výstrahu, prípadne pán v rade za mnou by sa pridal a doplnil by, že vešanie je staromódne a treba nás rovno odj..ať aj s rodinami," uviedol šéf kultúrneho výboru a doplnil, že v online svete sa s tým stretáva úplne bežne. 
"Politici musia zniesť väčšiu mieru urážok a zásahov do súkromia. Agresívne vyhrážanie sa nám aj našim rodinám však tolerovať nemôžeme. Aj preto som dnes na Generálnu prokuratúru SR podal trestné oznámenie. Chcem, aby zodpovedné orgány preverili vybrané vyhrážky, ktoré sa týkajú siedmich ľudí a v prípade potreby začali trestné konanie," pokračoval ďalej a uviedol, že správanie na sociálnych sieťach má rovnako ako v bežnom živote tiež svoje hranice. "Stále platí, že na vaše pripomienky a správy napísané aspoň trochu slušne a konštruktívne sa snažím osobne odpovedať," dodal na záver. 
"Na sociálnej sieti to zverejňujem preto, že chcem dať odkaz ľuďom, ktorí sa správajú agresívne," povedal Čekovský pre Noviny PLUS s tým, že o politický marketing určite nejde. Pripúšťa, že politici musia zniesť kritiku aj dáku tú nadávku. "Keď už to, ale prekročí únosnú mieru, tak s tým treba niečo urobiť," zdôraznil poslanec.
Za vyhrážky na sociálnej sieti podal pred rokom trestné oznámenie aj minister obrany Jaroslav Naď. Zlomovou čiarou preňho bolo to, keď sa ľudia z rôznych profilov vyhrážali jeho rodine a deťom. 

Súvisiace články

Najčítanejšie