Zatiahnuté
15°
Bratislava
Žigmund
2.5.2024
Exkluzívny prieskum pre Na hrane TV JOJ: So Žilinkom je spokojná polovica Slovákov
Zdielať na

Exkluzívny prieskum pre Na hrane TV JOJ: So Žilinkom je spokojná polovica Slovákov

BRATISLAVA / S prácou generálneho prokurátora je spokojná polovica Slovákov. Nespokojní sú traja z desiatich opýtaných. Vyplýva to z exkluzívneho prieskumu agentúry AKO pre reláciu Na hrane TV JOJ.

Podľa prieskumu je spokojná šestina opýtaných (17,2 %). V porovnaní s priemerným výsledkom sú s generálnym prokurátorom úplne spokojní častejšie muži, respondenti nad 50 rokov, občania s najnižším vzdelaním a obyvatelia Banskobystrického kraja a výrazne častejšie voliči strán opozície (Republika, Smer - SD, Hlas-SD). 

Skôr spokojná je takmer tretina (32,8 %). Mierne nadpriemerne sú najmladší respondenti (18 - 33 rokov), občania z Trnavského kraja, voliči Sme rodina, OĽaNO, Hlas-SD a Szövetség-Aliancia. 

Skôr nespokojný je takmer každý piaty respondent (19,1 %). Väčšou mierou sú skôr nespokojní najmladší (18-33 rokov), občania Nitrianskeho kraja, výrazne voliči Progresívneho Slovenska, KDH, SaS.

Úplne nespokojný je každý desiaty respondent (11,4 %). Úplne nespokojní sú o niečo častejšie muži, respondenti vo veku 34 - 49 rokov, občania z Trnavského a Nitrianskeho kraja, občania inej národnosti. Výrazne nadpriemerne túto možnosť vyberali voliči OĽaNO, PS, SaS a Za ľudí.

Na otázku nevedelo odpovedať 18,5 % respondentov a jedno percento opýtaných nechcelo odpovedať

AKO/TV JOJ

AKO/TV JOJ

AKO/TV JOJ

AKO/TV JOJ

AKO/TV JOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie