Zatiahnuté
18°
Bratislava
Galina
3.5.2024
Gyimesiho kolegovia označujú jeho vystúpenia za neakceptovateľné. Chcú mu dať žltú kartu
Zdielať na

Gyimesiho kolegovia označujú jeho vystúpenia za neakceptovateľné. Chcú mu dať žltú kartu

BRATISLAVA / V klube OĽaNO to ďalej vrie. Útok poslanca Gyimesiho na Richarda Sulíka kritizujú ďalší spolustraníci, ktorí mu chcú vystaviť žltú kartu. Sme rodina sa do konflitku v OĽaNO starať nechce, na situáciu ohľadom Slovnaftu sa ale chcú pýtať. Opozičný Peter Pellegrini tvrdí, že nám hrozí nedostatok pohonných hmôt a skutočným vinníkom za to je premiér.

"Richard Sulík je lenivý diletant, ktorý nemá na mieste ministra hospodárstva, čo robiť," vyjadril sa poslanec OĽaNO Gyimesi. "To je pre mňa na limite. Toto je niečo, čo si musíme vyjasniť na klube. Takéto freestylové akcie sú pre mňa neakceptovateľné," okomentoval aktuálne dianie poslanec Juraj Krúpa. 

"Očakávam, že klub sa zhodne na žltej karte," konštatovala poslankyňa Monika Kozelová z OĽaNO. Voľba žltej karty pre poslanca Gyimesiho už padla po tom, čo podal návrh zákona o zákaze dúhových vlajok na štátnych budovách. A zatiaľ, čo sa ho kolega Milan Vetrák zastal, už za vlajky ho skritizoval aj šéf poslaneckého klubu OĽaNO. "My máme nejaké pravidlá v rámci klubu, v rámci koalície a tie pán poslanec Gyimesi nedodržal," uviedol Michal Šipoš v relácii Na Hrane TV JOJ. 

Koaličná Sme rodina od toho dáva ruky preč

"Čo mňa po tom, aké majú interné pravidlá v klube OĽaNO. To je ich vec a myslím to v dobrom," reagoval minister práce Milan Krajniak. A SaS sa bráni vlastným spôsobom. "Spravil toľko argumentačných faulov, že sme sa rozhodli urobiť výpočet aktivít Richarda Sulíka a Gyorgya Gyimesiho. Gyimesi včera jednoducho strelil capa," napísala na sociálnej sieti strana Sloboda a solidarita. 

Rozporom je aj Slovnaft a šiesty balík sankcií

Podľa opozície zodpovednosť za skrátenie výnimky pre rafinériu Slovnaft z troch rokov na 18 mesiacov nenesie Richard Sulík. "Poslanec Gyimesi len slúži Matovičovi a Hegerovi len na odlákanie pozornosti. Ale v skutočnosti na tom summite bol premiér Heger a toto je zlyhanie premiéra v priamom prenose," povedal bývalý premiér Peter Pellegrini. "Je mi úprimne úplne jedno, či je Gyimesi kamarát s Matovičom alebo ktokoľvek. Proste, keď raz niekto porušuje pravidlá, tak za to musí niesť následky," vyhlásil poslanec Krúpa. Tie podľa šéfa Hlasu po skrátení výnimky pocítia aj ľudia. Okrem toho je podľa neho otázne, či vôbec Európa zvládne šiesty balík sankcií bez ujmy. "Buď bude nedostatok palív. Môže byť, že ich dostatok bude, ale za extrémne vysokú cenu. A ideme sa odpojiť ako EÚ postupne komplet od ruskej ropy, čiže nedostatok tej ropy, môže byť na celkovom európskom trhu," vyjadril sa Pellegrini. "Určite sa ale budem pýtať pána Sulíka na vláde, že prečo došlo k zmene z 3 ročnej na 18 -ročnú. Ale sa mi to nepáči," povedal Krajniak. 

Vyjadriť sa musí už len prezidentka

Tri koaličné strany pritom netrpezlivo čakajú aj na to, aký krok urobí prezidentka v súvislosti s protiinflačným balíkom. "Zbytočne to podľa mňa naťahuje, takže z toho som trošku sklamaný," okomentoval čakanie Šipoš. "Ja verím, že to pani prezidentka podpíše, pretože je to dobrá vec. Ak by to vetovala, tak na júnovej schôdzi máme možnosť toto veto prehlasovať, aby to od 1.7. mohlo platiť," zhodnotil Krajniak. 

Súvisiace články

Najčítanejšie