Oblačno
25°
Bratislava
Lesana
5.5.2024
Televízia JOJ má k dispozícii zábery z priemyselnej kamery zo Zámockej ulice
Zdielať na

Televízia JOJ má k dispozícii zábery z priemyselnej kamery zo Zámockej ulice

BRATISLAVA / Zábery pravdepodobne ukazujú osudný moment, keď páchateľ vystrelil pred barom Tepláreň. Upozorňujeme, že zábery nie sú vhodné pre maloletých a citlivé povahy.

Útočník najprv vyčkával pred podnikom a chystal sa strieľať. Video ukazuje osudný moment, keď 19-ročný páchateľ vystrelil podľa svedkov viac ako 10-krát pred barom Tepláreň na Juraja a Matúša. Tí na mieste zomreli. Po streľbe sa útočník vydal na útek. Policajti po mladíkovi dlhé hodiny. Objavila ho až náhodná okoloidúca pri rannej prechádzke. Telo, ktoré ležalo v tráve s prestrelenou hlavou patrilo Jurajovi. Spáchal samovraždu. Špeciálny prokurátor potvrdil, že ide o strelca.

Po čine bol mladý útočník na sociálnych sieťach opäť aktívny

Teda v čase, keď unikal pred políciou. Asi pol hodinu po útoku zverejnil príspevok s hashtagmi #hatecrime #gaybar #bratislava #zločin z nenávisti #gejbar. "Streamoval, aby sa pridali aj ostatní," uviedol psychológ Marek Madro. S nenávistnými prejavmi začal už pred niekoľkými mesiacmi. 25.septembra napísal: "Útočníci sa sami neodstránia."  A dva dni predtým ako zabíjal, označil medzi ľuďmi, ktorých považuje za hrdinov a svoje vzory, aj masového vraha Breivika, ktorý celkovo zavraždil 77 ľudí.

Obete popravil len 19-ročný mladík 

Dvojicu mladých mužov pripravil chladnokrvným spôsobom o život len 19-ročný Juraj. Nenávidel homosexuálov a židov a netajil sa tým na sociálnych sieťach. Podľa informácií TV JOJ ide o syna poslanca, ktorý kandidoval za stranu Vlasť. Juraj so svojou rodinou býval v bratislavskom Ružinove. Navštevoval štátnu školu pre mimoriadne nadané deti v bratislavskom Novom meste.

 Podľa informácií TV JOJ mal strelec na obete čakať asi trištvrte hodinu na ulici. Sedel na schodoch až do chvíle, kedy nevyšli mladí muži, vtedy sa postavil a začal strieľať. Jednou z obetí je čašník, pri streľbe bola zranená aj jedna z čašníčok. Podnik, pri ktorom sa streľalo, v čase udalosti poloprázdny. Páchateľ po streľbe ušiel. V ranných hodinách jeho telo našla náhodná okoloidúca, ktorá to oznámila polícii.

Súvisiace články

Najčítanejšie