Zatiahnuté
13°
Bratislava
Roland
9.5.2024
Exminister Tomáš Drucker (Dobrá voľba) posiela ostrý odkaz opozícii: Ste nezodpovední, páni politici
Zdielať na

Exminister Tomáš Drucker (Dobrá voľba) posiela ostrý odkaz opozícii: Ste nezodpovední, páni politici

BRATISLAVA / Aby vynadal opozícii zamieril pred Národnú radu. Líder Dobrej voľby Tomáš Drucker apeluje na občanov a vyzýva ich, aby sa nechali zaočkovať. Ľuďom sa prihovoril skôr ako exminister zdravotníctva, než ako líder mimoparlamentnej strany. "Som zhrozený," začal.

Podľa lídra Dobrej voľby je očkovanie jedinou cestou ako zmierniť následky tretej vlny pandémie Covid-19. Zároveň Tomáš Drucker ako bývalý minister zdravotníctva vyzval všetkých politikov, ktorí očkovanie spochybňujú, aby s tým prestali a dali sa sami pred kamerami zaočkovať.

„Neverím, ako hlboko dokážu klesnúť niektorí politici iba preto, aby si priživili osobné preferencie a hlavne si nikoho nepohnevali. V politike sa snažím nebyť osobný - kým je to čo i len trochu možné. Mali by sme medzi sebou súťažiť riešeniami a schopnosťou spravovať štát. Ale aj odvahou ísť príkladom ľuďom, o ktorých dôveru sa uchádzame," uviedol exminister a dodal, že bude osobný a veľmi konkrétny. 

SITA

​Spamätajte sa expremiéri

Menovite spomenul najmä trojicu bývalých predsedov vlády Petra Pellegriniho, Roberta Fica a Igora Matoviča. "Hovorím špeciálne o troch pánoch, ktorí predsedajú trom zo štyroch najsilnejších politických strán - pánovi Pellegrinim, Matovičovi a Ficovi. Smutné je, že ide o troch bývalých premiérov. Títo ľudia sa vedome podieľajú na tom, že na jeseň budú na Slovensku umierať zbytočne ďalšie stovky, možno tisíce ľudí“, poznamenal Drucker, ktorý apeluje aj na všetkých ľudí a najmä autority, aby nepodliehali hoaxom a antivakcinačným náladám.

Očkovanie je cestou k záchrane

Politikov zároveň vyzval, aby zdôrazňovali dôležitosť vakcinácie a išli ľuďom príkladom, pretože teraz sa rozhoduje o tom, ako zvládneme tretiu vlnu a koľko ľudí bude zomierať na jeseň. "Tí, čo ste stále nerozhodnutí tak neváhajte. Bude trvať mesiac až mesiac a pol pokiaľ sa v tele vytvorí imunitná odpoveď. Iná cesta ako očkovanie nie je,“ povedal Drucker, ktorý zdôraznil, že na očkovanie vyzýva aj člen predsedníctva Dobrej voľby a člen Ústredného krízového štábu Lukáš Baňacký.

"Dôrazne apelujem na všetkých, ktorí majú tendenciu zneužívať túto tému, aby s tým prestali. Toto nie je politická hra o percentá, ale ide o životy ľudí. Zároveň takisto apelujem na všetkých občanov, aby s očkovaním neváhali pretože tretia vlna tu môže byť oveľa skôr ako si mnohí myslia," uzavrel L. Baňacký.

Súvisiace články

Najčítanejšie