Zatiahnuté
17°
Bratislava
Ingrida
8.5.2024
Boris Kollár sa pustil do Veroniky Remišovej. Výsledok? Valí sa naňho kritika z každej strany
Zdielať na

Boris Kollár sa pustil do Veroniky Remišovej. Výsledok? Valí sa naňho kritika z každej strany

BRATISLAVA / Kauzy diplomových prác boli pre túto koalíciu príznačné rovnako, ako nekonečné hádky. Aj preto mnohých prekvapilo, keď sa práve Boris Kollár rozhodol zaútočiť na predsedníčku Za ľudí Veroniku Remišovú pre jej dosiahnuté vzdelanie. Remišová má pritom tri vysoké školy a dokonca aj prestížnu Sorbonne. Za jeho vyjadrenie mu teraz na chrbát padá rana za ranou.

"Mrzí ma, keď sa k právnemu štátu vyjadruje politička, ktorá má vyštudované bábkohorectvo," poznamenal v relácii Na telo TV Markíza predseda parlamentu Boris Kollár, ktorý má svoj vysokoškolský titul zo Skalica a pred letom minulého roka čelil obvineniam z toho, že jeho diplomová práca je plagiát. 

Spomínate si na tlačovú konferenciu v zelenom salóniku Národnej rady SR, kde povedal, že svoj vysokoškolský titul nebude používať?

​Výrok predsedu parlamentu a lídra hnutia Sme rodina, nenechal chladnou ani bývalú SaS-kárku Luciu Ďuriš Nicholsonovú. "Boris Kollár je jeden primitívny sedlák, ktorý nikdy nemal na viac ako na to, aby robil veksláka pred Priorom. Otázka znie, či má na viac Slovensko, ktorého zákonodarný zbor tento vekslák aktuálne vedie. Lebo či už budú predčasne voľby alebo voľby v riadnom termíne, pre novú koalíciu môže byt Kollar opäť drahou predajnou nevestou. Jedine, že by sa Slovensko zobudilo a začalo mať na viac," napísala europoslankyňa na svojom oficiálnom profile na sociálnej sieti. 

Šéfky strany Za ľudí sa zastal aj bývalý podpredseda parlamentu Juraj Šeliga. "Veronika Remišová nie je dokonalá a všetci vedia, že nikdy sme neboli blízki priatelia a x - krát som s ňou bol v spore," napísal mladý právnik s tým, že by mu napriek tomu prišlo trápne tváriť sa, že sa nič nestalo. "Pretože, aby koaličný partner útočil na Veroniku za jej vzdelanie (mimochodom vyštudovala tri vysoké školy, vrátane prestížnej Sorbonne) mi príde ako hrubý, nekorektný - ad hominem faul “pod pás”! A prečo? Pretože chce hovoriť o tom, aké široké má mať oprávnenia generálny prokurátor…," dodal v príspevku s tým, že politici sú volenými zástupcami ľudí a preto mlčať nesmú. 

Bez reakcie neostala ani predsedníčka zdravotníckeho výboru Jana Bittó Cigániková (SaS), ktorá si na adresu vzdelania Borisa Kollára neodpustila posmešnú poznámku. Predsedu parlamentu nazvala "krivým skalickým trdelníkom."

Politológ Štefančík a úvahy o emigrácii

"Najlepšia hláška predsedu parlamentu sa však týka Veroniky Remišovej. Ako vyštudovaná bábkoherečka sa nekompetentne vyjadruje k otázkam práva," zdôraznil politológ a poznamenal, že niekedy si treba uvedomiť, kto ukazuje prstom. "Povedal a zahlásil človek, ktorý má spoločné fotografie s príslušníkmi bratislavskej mafie, podvodníkom Bašternákom a pri svojom štúdiu podvádzal. V jeho prípade človek fakt nevie, či sa má smiať, roniť slzy alebo radšej emigrovať z republiky," dodal politológ pre Noviny PLUS TV JOJ na záver.

Najčítanejšie