Jasno
14°
Bratislava
Hermína
6.5.2024
Štáb TV JOJ smeruje do Odesy, ktorá sa chystá na ruský útok
Zdielať na

Štáb TV JOJ smeruje do Odesy, ktorá sa chystá na ruský útok

UKRAJINA / Na Ukrajine máme v týchto dňoch nášho vyslaného reportéra Rasťa Striška. Ten sa postupne presúva z mesta Ľvov, odkiaľ sme sledovali jeho prvé reportáže, hlbšie do ukrajinského vnútrozemia. Jeho presun však vôbec nie je jednoduchý - od rána sa mu podarilo prejsť autom len necelých 500-kilometrov.

"Práve som podstúpil veľmi rozsiahlu kontrolu zo strany ukrajinskej armády aj polície," opisuje reportér Rasťo Striško svoju cestu do vnútrozemia Ukrajiny. "Momentálne sa nachádzam 2,5 hodiny cesty od Kyjeva, smerom na Odesu."

Ukrajinské hliadky nášmu reportérovi už nedovolili zdržiavať sa na ulici. "Preto som nemohol urobiť živý vstup na mieste, ktoré som si vybral a robím ho z auta. Ukázal som sa ale vojakom na stanovisku, že som tu a potrebujem nakrútiť rozhovor do spravodajstva."

"Cestou som stretol ukrajinských vojakov, ktorí sa presúvajú v kolónach," opisuje Rasťo situáciu blízko územia, kde sa už nachádzajú aj ruskí vojaci.

"Stojíme na každom checkpointe, kontrolujú nám celé auto, techniku, dokumenty. V nočných hodinách musíme byť označení nápismi PRESS (tlač). Nie je to nepriestrelná vesta, tu sa zatiaľ nestrieľa," povedal Rasťo Striško.

"Jeden z vojakov mi tu ale ukázal, že v deň invázie ruskej armády práve do tohto mesta padla jedna z prvých rakiet, ktorá tu zabila človeka. Bol som priamo na mieste, kde tá raketa dopadla, je to také menšie námestie. Sú tu veľmi prísne kontroly cudzincov, ktorí sa v meste nachádzajú."

"Smerujeme do Odesy, predpokladám, že nájdeme mesto, ktoré bude veľmi dobre pripravené, očakávajúc lodný výsadok ruskej armády z Čierneho mora. Odesa zatiaľ úspešne likviduje všetky rakety, ktoré sú z Čierneho mora vystrelené aj na mesto," povedal Rasťo Striško smerujúci do Odesy. "Uvidíme čo tam bude, prihlásime sa, akonáhle dorazíme do Odesy."

Boje na Ukrajine, ktorú napadla Ruská federácia, trvajú už vyše mesiaca:

Súvisiace články

Najčítanejšie