Zatiahnuté
21°
Bratislava
Žigmund
2.5.2024
Vláda schválila opatrenia, poslanci ich nedodržiavajú: Bez rúška v pléne debatili Gyimesi (OĽaNO) aj Šeliga (Za ľudí)
Zdielať na

Vláda schválila opatrenia, poslanci ich nedodržiavajú: Bez rúška v pléne debatili Gyimesi (OĽaNO) aj Šeliga (Za ľudí)

BRATISLAVA / Vodu kážu víno pijú? Počas neúspešnej voľby komisárky pre deti malo niekoľko poslancov zle nasadené rúško a našli sa aj takí, ktorí ho nemali vôbec. Neupozornil ich pritom ani predseda, ani podpredseda Národnej rady SR.

Nie je to tak dávno, čo sa Juraj Krúpa (OĽaNO) rozhorčoval, že poslanci okolo Mariana Kotlebu, ale aj hnutie Republika nedodržiavajú pandemické opatrenia. Sťažoval sa, že jedinou možnosťou národnej rady je vykázať predmetných poslancov. Tí však zároveň nemusia opustiť sálu. 

Bez upozornenia a bez slova

Pred neúspešnou voľbou komisárky pre deti, ale aj po nej, malo zle nasadený respirátor niekoľko poslancov národnej rady. Len z hnutia OĽaNO boli štyria. Rúško pod nosom mal bývalý tanečník Erik Ňarjaš (OĽaNO), ale aj bývalý vyšetrovateľ kauzy Gorila Lukáš Kyselica. S týmto poslancom sa spája mediálny škandál, keď sa ukázalo, že si do OĽaNO zrejme "odbehol" rovno zo spravodajských služieb. 

​Úplne bez respirátora, ktorý je v interiéroch povinný, sa v národnej rade zhováral aj národovec a "burič" György Gyimesi (OĽaNO). V družnej debate bol s poslancom a bývalým podpredsedom národnej rady Jurajom Šeligom (Za ľudí). Šeliga pre Noviny PLUS TV JOJ uviedol, že pil minerálku a na respirátor zrejme iba zabudol. "Nikto z nás nemá problém nosiť rúško," dodal.

"Bola prestávka pred vyhodnotením voľby detského ombudsmana. Pozabudol som sa. Respirátor nosím neustále," reagoval Gyimesi pre Noviny PLUS TV JOJ. Faktom však zostáva, že poslancov neupozornil ani predseda národnej rady Boris Kollár (Sme rodina), ani podpredseda Juraj Blanár (Smer-SD).

​Samozrejme, že medzi čierne ovce patrili aj poslanci opozície. Poslanci ĽSNS a hnutia Republika patria k bezrespirátorovým stáliciam. Uhádnete, kto sa to zhovára s exministerkou vnútra Denisou Sakovou (Hlas-SD)?

Hlásiť sa to musí, zareagoval Michal Šipoš​

Predseda poslaneckého klubu OĽaNO Michal Šipoš pre Noviny PLUS uviedol, že poslanci sa zrejme pozabudli a treba ich upozorniť. Pokiaľ ide o poslancov jeho klubu, ale aj z iných klubov, treba mu to ohlásiť a on ich napomenie. 

Viac sa dozviete vo videu:

Súvisiace články

Najčítanejšie