Oblačno
20°
Bratislava
Blažena
11.5.2024
Blaha (Smer-SD) dostal ban: Facebook ho zablokoval za šírenie hoaxov a nenávistné prejavy
Zdielať na

Blaha (Smer-SD) dostal ban: Facebook ho zablokoval za šírenie hoaxov a nenávistné prejavy

BRATISLAVA / Tento pán dostal ban. Na sociálnej sieti o tom informoval expert na bezpečnosť a komunikáciu Tomáš Kriššák. Zablokovanie podpredsedu Smeru-SD Ľuboša Blahu považuje za bezprecedentné.

"Po bezprecedentnom počte kritických upozornení od občanov Slovenskej republiky Facebook zabanoval profil Ľuboša Blahu pre konštantné zneužívanie tejto platformy na šírenie dezinformácií, nenávisti a iného toxického obsahu," začal Tomáš Kriššák svoj príspevok na sociálnej sieti. 

"Je to jednoznačne správny krok. Je to precedens, po ktorom je nielen legitímne, ale doslova žiadúce ďalej trvať na tom, aby Facebook zablokoval a úplne zrušil niekoľko tisíc ďalších recidivistov šíriacich nenávisť a dezinformácie cez rôzne profily, stránky a skupiny," pokračoval Kriššák s tým, že následne Facebook potrebuje na vlastné náklady zaviesť systém efektívnej kontroly obsahu a zdrojov, ktoré by znemožnili vybudovanie podobného ekosystému nenávistných a dezinformačných zdrojov. 

"Táto toxická digitálna platforma by sa potom možno znovu stala sociálnou sieťou a svet by bol o niečo lepším miestom na život," uzavrel Kriššák. Občania Ľuboša Blahu nahlasovali zrejme aj  za jeho šírenie zoznamu poslancov, ktorí hlasovali za obrannú dohodu s USA, ale aj za pravidelné a neúctivé príspevky podporujúce nenávisť. 

Boj so šírením nenávisti a dezinformácií vyhratý nie je

Kriššák pre Noviny PLUS uviedol, že si treba počkať na oficiálne vyhlásenie Facebooku, ktoré zatiaľ nemáme. To, že ban je na 24 hodín potvrdil aj Ľuboš Blaha na oficiálnej stránke Smeru-SD. "Dnes ma na 24 hodín zablokovali na sociálnej sieti - nemusím asi zdôrazňovať, že táto sociálna sieť pochádza z USA a jej korporátni zamestnanci sú slniečkarski liberáli... Blaha musel byť potrestaný," uviedol Blaha s tým, že ľudí vyzýva aby jeho status šírili, že ich "chcú zlikvidovať" a podľa neho tí "oni" majú mocných spojencov: "My nemáme za sebou miliardy zo sorosovských mimovládok ani americkú administratívu." 

Súvisiace články

Najčítanejšie