Jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Zistenia TV JOJ: Poslanec Herák má na krku ďalšie trestné stíhanie
Zdielať na

Zistenia TV JOJ: Poslanec Herák má na krku ďalšie trestné stíhanie

NITRA / Poslanec Ján Herák má na krku ďalšie trestné oznámenie. Opäť je podozrivý zo zneužitia dievčaťa a opäť sa to údajne stalo v tábore. Trestné oznámenie podal riaditeľ zariadenia, v ktorom je dievča umiestnené. Ide už o 3 takýto prípad. V jednom ho už pred viac ako týždňom obvinili zo sexuálneho zneužitia dievčaťa.


Nitrianska polícia preveruje ďalší prípad maloletého dievčaťa, v ktorom je podozrivý zo sexuálneho zneužitia poslanec Ján Herák. Trestné oznámenie bolo podané minulý týždeň v piatok.

"Polícia v Nitre v tejto veci koná, vzhľadom na citlivosť prípadu nemožeme poskytnúť informácie," uviedla policajná hovorkyňa Renáta Čuháková.


Informácie TV JOJ hovoria o tom, že k sexuálnemu zneužitiu malo prísť podľa trestného oznámenia v roku 2018, taktiež v tábore, tentokrát v okrese Trenčianske Teplice. Na políciu sa obrátil riaditeľ zariadenia, v ktorom je dievča umiestnené.

 "Trestné oznámenie bolo podané na KRPZ Nitra. Z trestného oznámenia vyplýva podozrenie zo sexuálneho zneužívania maloletej osoby  L. S,   Jánom Herákom v roku 2018 v tábore v Drienku Mošovce," informoval hovorca krajskej prokuratúry v Trnave Mojmír Huna.


K zneužitiu dievčaťa však podľa prokuratúry malo prísť viackrát , ešte aj po tábore. Udiať sa to malo v meste, kde je dievča v detskom domove.

Na okresnej prokuratúre v Galante evidujeme zápisnicu o trestnom oznámení zo dňa 28.05.2021 podanú, riaditeľom CDR v Seredi," dodal Huna.


Trestné oznámenie je ešte len v začiatkoch a polícia ho vyšetruje, obvinenie zatiaľ nepadlo.


Oslovili, sme aj poslanca povedal nám, že o trestnom oznámení nevie a preto sa nebude k nemu vyjadrovať. V máji ho však polícia obvinila zo zneužitia 14-ročného dievčaťa. Tiež je z detského domova a údajne sa to udialo v jednom z táborov. Poslanec však vinu odmieta.


"Som pripravený poskytnúť maximálnu súčinnosť orgánom činným v trestnom konaní. Plne dôverujem týmto orgánom a verím, že očisteným môjho mena a preukázania mojej neviny zo skutku, ktorý sa mi kladie za vinu dokážem," vyhlásil na tlačovej besede po prevalení prvej kauzy.


Polícia Heráka, v minulosti vyšetrovala aj v súvislosti zo zneužitia ďalšieho 16-ročného dievčaťa v tábore. Z tohto činu ho však neobvinili a stíhanie zastavili. Ján Herák sa po prevalení prípadu, v ktorom bol obvinený vzdal členstva v OľaNO. V parlamente je teraz, ako nezaradený poslanec.

"Stále mu ľudsky verím a vnímam ataky na naše hnutie, ale nehovorím, že tento prípad má priamo súvis s tým," skonštatoval predseda poslaneckého klubu OĽaNO Michal Šipoš.

Súvisiace články

Najčítanejšie