Polojasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Odvolávanie ministra Mikulca sa naťahuje: Hrá opozícia o čas?
Zdielať na

Odvolávanie ministra Mikulca sa naťahuje: Hrá opozícia o čas?

BRATISLAVA / Ďalšie odvolávanie ministra aktuálneho vládneho kabinetu sa zatiaľ nekončí. Koalícia čelí opozičným útokom už druhý deň, hoci sála je skôr prázdna, než plná. V rokovacej sále nie je prítomný ani jeden minister. Navzdory tvrdému boju opozície, a to najmä strany Smer-SD, má Mikulec podporu koaličných poslancov. Ako bude hlasovať hnutie Sme rodina?

V Národnej rade si poslanci koalície a opozície nič nedarovali. Prišlo aj na urážky, nadávky, ale aj ostrú výmenu medzi expremiérom a súčasným ministrom financií Igorom Matovičom a opozičným podpredsedom Smeru-SD Ľubošom Blahom. Zatiaľ, čo Blaha Matovičovi adresoval, že je trtko, ten poslancov požiadal, aby opozičnému kolegovi priniesli tabletky. 

​Poslanci v pléne prejavili o rozpravu o odvolávaní minimálny záujem. Rokovacia sála v Národnej rade prevažnú časť rozpravy zíva prázdnotou. 

Takto sa rozhodlo hnutie Sme rodina​

Po vyčerpávajúcom utorku sa v stredu mimoriadna schôdza o odvolávaní člena vládneho kabinetu končí hlasovaním. Zatiaľ čo strany SaS, OĽaNO a Za ľudí vyslovili Mikulcovi dôveru, otázny je ešte stále postoj hnutia Sme rodina. Predseda klubu Peter Pčolinský ešte včera reagoval neurčito s tým, "že možností je niekoľko". Dnes však potvrdil, že predbežná dohoda na klube je a poslanci by sa mali zdržať.

Súvisiace články

Najčítanejšie