Skoro jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
VIDEO rozhovor Juraj Krúpa OĽaNO: Zákona proti kyberšikane sa Smer-SD bojí. Dali ho na Ústavný súd
Zdielať na

VIDEO rozhovor Juraj Krúpa OĽaNO: Zákona proti kyberšikane sa Smer-SD bojí. Dali ho na Ústavný súd

BRATISLAVA / Od júla platí zákon o kyberšikane, ktorý podľa poslanca a člena liberálneho krídla OĽaNO Juraja Krúpu prináša prvé plody. Poslanec tvrdí, že emócie prevalcovali racionálnu diskusiu a úroveň parlamentnej debaty sa odvíja od toho, kto v ňom sedí. Koho z vlastného hnutia skritizoval a čo si myslí o víkendových protestoch?

Juraj Krúpa je členom liberálneho krídla OĽaNO, ktoré zatiaľ "prehlušili" ultrakonzervatívni členovia hnutia pohybujúci sa okolo Anny Záborskej (KÚ). Tá sa do parlamentu dostala na kandidátke OĽaNO. 

Šéf parlamentného výboru pre obranu a bezpečnosť, ale aj člen výboru na kontrolu vojenského spravodajstva tvrdí, že internet je časovanou bombou a ľudí treba naučiť, že si v online priestore nemôžu dovoliť čokoľvek sa im zachce. 

V rozhovore pre Noviny PLUS sa zamyslel nad tým, prečo zákon vadí práve strane Smer-SD, ale vyjadril sa aj ku svojmu kolegovi Jozefovi Pročkovi (OĽaNO). Tvrdí, že aj politici by si mali uvedomiť svoju zodpovednosť a dodáva, že s aktuálnou opozíciou sa diskutuje extrémne ťažko.

Viac sa dozviete vo video rozhovore:

Súvisiace články

Najčítanejšie