Polojasno
11°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Celý svet naruby? Minister zdravotníctva Vladimír Lengvarský si vyslúžil verejnú pochvalu od opozičného politika
Zdielať na

Celý svet naruby? Minister zdravotníctva Vladimír Lengvarský si vyslúžil verejnú pochvalu od opozičného politika

BRATISLAVA / Takéto poďakovanie sa v politických kruhoch len tak nevidí. Vďaka, ale aj verejná pochvala sa ušli ministrovi zdravotníctva Vladimírovi Lengvarskému a to rovno od opozičného politika. Za čo ho pochválil nezaradený poslanec Miroslav Kollár (Spolu)?

Aktuálny minister zdravotníctva Vladimír Lengvarský zvláda pandemickú komunikáciu podstatne lepšie, než tomu bývalo v nedávnej minulosti. Poslednú pochvalu si vyslúžil od nezaradeného poslanca Miroslava Kollára, ktorý je zároveň aj primátorom mesta Hlohovec. 

Práve Miroslav Kollár pritom koalíciu exministra Igora Matoviča opustil pre zlé manažovanie krízy a katastrofálne správanie voči samosprávam. "Končím. Oddnes už nie som poslancom premiéra Igora Matoviča," napísal na sociálnej sieti ešte 17. februára 2021.

"My dolu v mestách a obciach pomáhame štátu ako vieme, tam, kde zlyháva. Ale úplne ho nahradiť nemôžeme. Sme na pokraji síl. A nevidíme, že to, čo robíme, má nejaký zmysel. Že sa s energiou, ktorú do boja s pandémiou vkladáme, ďalej zmysluplne pracuje. Aby sme spolu porazili „hnusobu“, ako hovorí premiér Igor Matovič," kritizoval vtedy nekonečné testovanie. 

Dnes je všetko inak

Aktuálne sa však minister zdravotníctva dočkal pochvaly aj poďakovania. "Napísal nám - primátorkám a starostkám, primátorom a starostom (áno, takto pekne nás oslovil) - pán minister Lengvarský," začal svoj pochvalný post a so slovami uznania ani zďaleka neskončil. "Vážim si ho a rešpektujem za to, čo v rámci možností limitovaných iným ministrom robí. Aj za prístup k tým, čo robia, čo vedia," pokračoval ďalej s tým, že priložil aj kus predmetného listu:

"Píšem Vám nielen ako minister zdravotníctva, ale aj ako lekár a otec. Očkovanie je pre mňa najmä ľudská priorita. Som hlboko presvedčený, že práve očkovaním dokážeme najefektívnejšie chrániť zdravie a životy ľudí. Ďakujem Vám za všetko, čo ste už pre Vašu obec v tomto smere stihli urobiť a budem Vám nesmierne vďačný, ak ľuďom vo Vašej obci pomôžete s očkovaním ešte viac," napísal v liste primátorom, primátorkám, starostom a starostkám minister Vladimír Lengvarský. 

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Miro Kollar (@mirokollar69)

Najčítanejšie