Polojasno
12°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Peter "Šloser" Chudý o situácii v bezpečnostných zložkách. Nemôžem povedať konkrétne mená. Podali by na mňa žalobu
Zdielať na

Peter "Šloser" Chudý o situácii v bezpečnostných zložkách. Nemôžem povedať konkrétne mená. Podali by na mňa žalobu

BRATISLAVA / Kniha Policajná chobotnica od bývalého vyšetrovateľa a zakladateľa NAKA Petra Chudého, ktorý tvorí pod psedonymom Peter Šloser. Jeho tretí román opäť nechá čitateľov nahliadnuť do tajomstva policajnej práce.

Tretí román bývalého policajného plukovníka Petra Šlosera sa odohráva v roku 2017 v období vraždy mafiánskeho bossa jednej z najsilnejších bratislavských zločineckých skupín. Zároveň autor poodhalí ďalšie tajomstvá zo zákulisia práce vyšetrovateľov a policajtov. 

Šloser ako jeden zo štyroch policajtov, ktorí stáli pri vzniku NAKA (Národná kriminálna agentúra), pozná odpovede na tieto otázky, pretože so situáciami, ktoré opisuje, sa reálne stretával. Vďaka jeho knihe máme jedinečnú šancu stať sa účastníkmi príbehu z bezpečia svojho domova. 

"Viete, čo je na názve tejto knihy zaujímavé? Začal som ju písať približne v mesiaci marec 2019 a v tom čase som vymyslel aj názov. Na knižné pulty sa dostala v mesiaci október 2020. Asi dva dni na to došlo k zadržaniu špeciálneho prokurátora Dušana Kováčika a zástupcu riaditeľa Úradu zvláštnych policajných činností (špeciálny policajný útvar so zameraním na sledovanie a odpočúvanie osôb) Norberta Pakšiho," zverejnil autor knihy na svojom populárnom blogu pričom dodal, že redaktorov viacerých médií najviac zaujímalo, prečo som si zvolil taký názov knihy a či si myslím, že polícia je v rukách mafie.

"To som ešte netušil, že o niekoľko týždňov príde k zadržaniu dvoch bývalých policajných prezidentov (Tibora Gašpara, Milana Lučanského) a ďalších top bývalých policajných funkcionárov, čím sa fakticky potvrdil názov knihy. Množstvo obvinených policajných funkcionárov oprávnene budí podozrenie, že políciu ovládla mafia a v skutočnosti sa jednalo o policajnú chobotnicu," dodal autor a bývalý policajný funkcionár, ktorý sa s Noviny PLUS TV JOJ porozprával na tlačovej konferencii. 

Ako číta aktuálnu situáciu v bezpečnostných zložkách a ide podľa neho o vojnu v polícii?

Dozviete sa vo videu:

Súvisiace články

Najčítanejšie