Zatiahnuté
13°
Bratislava
Galina
3.5.2024
Ani o jednu viac: Marcinková a Bittó Cigániková o podpore ženám v Poľsku aj doma
Zdielať na

Ani o jednu viac: Marcinková a Bittó Cigániková o podpore ženám v Poľsku aj doma

BRATISLAVA / V Národnej rade dnes pokračuje rozprava o interrupčnom návrhu z dielne Anny Záborskej. Proti sa 12 pozmeňovákmi postavali Jana Bittó Cigániková zo SaS spolu s ďalšími poslancami, ktorí sa na pôde parlamentu prihlásili k liberálnemu spektru.

Ta tričko s poľským nápisom si poslankyňa v pléne Národnej rady vyslúžila ostrú kritiku s tým, že takéto oblečenie podľa konzeratívcov do parlamentu nepatrí. Ženy, ktoré v susednom Poľsku protestujú na námestiach v tisíckach, podporila aj bývalá členka Za ľudí Vladimíra Marcinková, ktorá pred niekoľkými týždňami prešla do SaS. 

Jana Bittó Cigániková sa proti zmenám interrupčnej legislatívy stavia dlhodobo. Kritici jej však vyčítajú aj počet pozmeňujúcich návrhov, ktoré predložila do parlamentu. 

V pléne sa ozývalo, že tento počet má jediný cieľ a to zmiasť poslancov, ktorí by za Záborskej zákon hlasovali. Bittó Cigánikovú zároveň niektorí poslanci z konzervatívneho spektra obvinili, že je zástaknyňou kultúry smrti.

Čo im odkazuje predsedníčka zdravotníckeho výboru? Dozviete sa vo videu.

​K dlhodobým odporkyniam sprísňovania interrupčnej legislatívy patrí aj nová členka klubu Slobody a solidarity Vladimíra Marcinková. Tá zásadne nesúhlasí s tým, že by v prípade sprísňovania interrupcií nešlo o ideologickú tému. Predkladateľom poslala zreteľný odkaz.

Súvisiace články

Najčítanejšie