Polojasno
16°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Boris Kollár o nájomných bytoch: Líder hnutia Sme rodina tvrdí, že stavať sa začne už čoskoro
Zdielať na

Boris Kollár o nájomných bytoch: Líder hnutia Sme rodina tvrdí, že stavať sa začne už čoskoro

BRATISLAVA / Nájomné bývanie, ktorého je na Slovensku akútny nedostatok, bolo v predvolebnej kampani hlavným tromfom hnutia Sme rodina a jej lídra Borisa Kollára. Za rok a pol si však legislatívny návrh vyslúžil v koalícii viac kritiky, než pochopenia. Predseda parlamentu však nestráca optimizmus.

Legislatívu týkajúcu sa nájomných bytov zveril do rúk Štefanovi Holému, ktorý bol pôvodne nominantom hnutia na post ministra dopravy. S jeho vymenovaním však mala problém prezidentka. 

Stovky tisícok nájomných bytov sľubovalo hnutie Sme rodina už počas volebnej kampane. Model sa však musel zmeniť už niekoľkokrát. S návrhmi vicepremiéra pre legislatívu Štefana Holého mali problém odborníci aj tretí sektor. Hnutie Sme rodina sa mali kvôli zákonu, ešte v júni minulého roka, vyhrážať až odchodom z koalície.

"Verím, že náš projekt výstavby nájomných bytov bude mať v parlamente podporu," povedal naposledy člen predsedníctva hnutia a poslanec Sme rodina Igor Kašper. Optimisticky je naladený aj predseda parlamentu Boris Kollár. V relácii Na hrane TV JOJ dokonca prezradil dátum, kedy by sa malo začať stavať.

Súvisiace články

Najčítanejšie