Polojasno
16°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
EXKLUZÍVNE VIDEO: TV JOJ má zábery podozrivého zo včerajších útokov na Ľvov
Zdielať na

EXKLUZÍVNE VIDEO: TV JOJ má zábery podozrivého zo včerajších útokov na Ľvov

ĽVOV / Po príhovore amerického prezidenta Joea Bidena ruské jednotky zaútočili na mesto Ľvov, ktoré je vzdialené len niekoľko stoviek kilometrov od hraníc s Poľskom a Slovenskom. Počas bombardovania zasiahli sklad, pri ktorom polícia zadržala podozrivého muža. Na všetky otázky, ani ohľadom svojej identity, nevedel odpovedať.

Chytili muža s viacerými telefónmi a USB kľúčmi

Po sobotňajšom raketovom útoku na ukrajinské mesto Ľvov policajti zadržali pri bombardovaných skladoch s naftou muža. TV JOJ bola priamo pri tom, keď policajti muža vypočúvali pri bráne do fabriky. Išlo o približne 30-ročného mladíka menom Pavol. Polícii nevedel vysvetliť, prečo sa nachádzal v areáli bombardovaného skladu. Počas rozhovoru s policajtmi, aj pri výsluchu, sa správal veľmi podozrivo. Nevedel odpovedať na otázky, odkiaľ prišiel a ani, kde sa narodil. Mal pri sebe štyri telefóny a zväzok USB kľúčov.

​Polícia sa mladíka pýtala aj na to, s kým telefonoval včera krátko pred raketovým útokom a komu telefonoval aj počas dnešného rána až po dobu zadržania. Na všetky otázky naďalej odpovedal len "neviem". Asi po hodinovom výsluchu priamo pri fabrike podozrivého muža odviedli na policajný výsluch.

Rakovinotvorné látky v ovzduší po bombardovaní?

V okolí fabriky pracovníci laboratória pre meranie kvality vzduchu začali s monitoringom škodlivých látok, ktoré počas horenia zasiahnutých nádrží, unikli do vzduchu. Aj pri tejto činnosti bola prítomná TV JOJ. Merané hodnoty priamo v okolí fabriky, pri cisternách, nevykazovali žiadnu zvýšenú aktivitu škodlivých látok. Sústreďujú sa najmä na možný únik rakovinotvorných látok z rakiet. Hasičské pátracie skupiny naďalej hľadajú v mieste zásahu ruských rakiet, či sa v sutinách nenájdu telá. Lekárka urgentnej výjazdovej skupiny pre TV JOJ uviedla, že aktuálny stav zranených po včerajších dvoch raketových náletoch je 5 zranených, jedna osoba je hospitalizovaná v nemocnici. Všetko sú to pracovníci petrochemického skladu. 

Súvisiace články

Najčítanejšie