Polojasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Ovplyvní Delta variant letné dovolenky? Svoje plány zmenili aj poslanci. Prekvapia ich odporúčania?
Zdielať na

Ovplyvní Delta variant letné dovolenky? Svoje plány zmenili aj poslanci. Prekvapia ich odporúčania?

BRATISLAVA / Hoci leto malo byť obdobím pokoja a krátkym časom počas ktorého zabudneme na druhú vlnu pandémie, Delta variant zdá sa všetko zmenil. Ďalší variant koronavírusu je infekčnejší, než tie predošlé.

Namiesto pokojného leta, ďalšia hrozba. Obdobie dlhoočakávaných letných dovoleniek prekazil nový Delta variant, ktorý sa do Portugalska dostal z Veľkej Británie. Občania Slovenska sa týmto novým a infekčnejším variantom mohli nakaziť na zápase EURO v Budapešti, kde mali byť hygienické opatrenia minimálne. 

Práve na masové akcie sa rozhodol verejnosť upozorniť poslanec Richard Raši, pričom správa je jasná: Občania by sa mali správať rozumne a masovým akciám sa vyhýbať. 

Ako strávi leto nezaradený poslanec Richard Raši (Hlas-SD)? Dozviete sa vo videu. 

​Ľudia po prekonaní COVIDu-19 už pravdepodobne nebudú mať výhody ako doteraz. Po rokovaní Ústredného krízového štábu to uviedol minister zdravotníctva Vladimír Lengvarský. Vysvetlil to tým, že aj po prekonaní ochorenia je pri delta variante koronavírusu malá pravdepodobnosť, že by ho ľudia nemohli opäť dostať. Na to aby občania dovolenkovali doma vyzýva koaličný poslenc za OĽaNO Tomáš Šudík. 

Ako strávi leto Tomáš Šudík (OĽaNO)? Dozviete sa vo videu.

​Minister Lengvarský však zatiaľ oznámil, že cestovanie sa sprísňovať nebude. Do úvahy však pripadá aj to, že by zaočkovaní ľudia mali pri cestovaní výhody. Aj to je jedným z dôvodov, prečo sa občanov rozhodol vyzvať na očkovanie nezaradený poslanec Tomáš Valášek (Za ľudí). 

Ako strávi leto nezaradený poslanec Tomáš Valášek (PS)? Dozviete sa vo videu. 

​Iný postoj má koaličný poslanec Marián Viskupič. Strana SaS ide v rámci koalície dlhodobo proti prúdu. Richard Sulík sa kvôli zatovreným gastroprevádzkam sporil s Igorom Matovičom, Jana Bittó Cigániková (SaS) sa o interrupcie bila s predsedníčkou Kresťanskej únie Annou Záborskou (OĽaNO) a výnimkou nie je ani predseda výboru pre financie a rozpočet Marián Viskupič. Aký je jeho liek na leto? Zdravý rozum. Poslanec sa aj preto Delta variantu nebojí. 

Ako strávi leto poslanec SaS Marián Viskupič? Dozviete sa vo videu.

​Medzi konzervatívnejšie strany patrí aj koaličná Sme rodina. Poslanec a predseda klubu Peter Pčolinský sa taktiež rozhodol vyzvať obyvateľov krajiny k čo najväčšej zodpovednosti. Pokiaľ je to možné, občania by podľa neho mali vycestovať len do bezpečných, zelených krajín, alebo zostať na Slovensku. 

Ako strávi leto Peter Pčolinský (Sme rodina)? Dozviete sa vo videu.

Súvisiace články

Najčítanejšie