Oblačno
10°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Vladimíra Marcinková otvorene o situácii v Za ľudí. Je to politický oportunizmus? To hovoríte vy, reaguje
Zdielať na

Vladimíra Marcinková otvorene o situácii v Za ľudí. Je to politický oportunizmus? To hovoríte vy, reaguje

BRATISLAVA / Ako dopadne centristická strana Veroniky Remišovej? Na nepríjemné a nevkusné divadlo sa už niekoľko mesiacov pozerá verejnosť, aj politická scéna. To, čo Mária Kolíková nazýva u seba šachovou partiou, v prípade Veroniky Remišovej označuje za čistky. Predsedníčka a bývalá hviezda Matovičovho OĽaNO Veronika Remišová, zasa tvrdí, že Kolíkovej frakcia sa dohoduje s inými stranami.

Predsedníčka strany Za ľudí Veronika Remišová dnes navrhla predsedníctvu strany pozastavenie výkonu práv niektorým funkcionárom strany okolo ministerky spravodlivosti Márie Kolíkovej (Za ľudí). Zároveň zdôraznila, že nespokojní poslanci môžu vyčkávať v opozícii s Ficom a Pellegrinim na lepšie časy. 

Urazené krídlo uviedlo, že sú voči aktuálnej vláde lojálni. Svoju nespokojnosť však demonštrujú aj naďalej. „Sme a budeme pevnou súčasťou vládnej koalície a prirodzene vedieme na túto tému rozhovory so zástupcami koaličných strán, osobitne s premiérom. Pracujeme na reforme justície a podporujeme ďalšie reformy tejto vlády,“ uviedla v stanovisku frakcia strany Za ľudí. 

Podpísali sa pod neho podpredsedníčka strany a ministerka spravodlivosti Mária Kolíková, podpredseda strany a poslanec Národnej rady SR (NR SR) Vladimír Ledecký, podpredseda strany a poslanec NR SR Michal Luciak, poslanci NR SR Tomáš Lehotský, Vladimíra Marcinková, Marek Hattas, bývalý člen strany František Majerský a bývalá štátna tajomníčka ministerstva kultúry Zuzana Kumanová.

V relácii Analýzy Na hrane TV JOJ sa o probléme otvorene rozrozprávala aj Vladimíra Marcinková, šéfka výboru pre európske záležitosti. "Pani Remišová nás obviňuje z toho, že rokujeme s inými stranami a robíme kroky proti našej strane," uviedla s tým, že ide o paranoju predsedníčky. Marcinková zároveň zdôraznila, že ju mrzí to, že tieto veci musí komentovať verejne. 

Kroky Veroniky Remišovej naďalej považuje za nedemokratické a je presvedčená, že Veronika Remišová sa stranu snaží autokraticky ovládnuť a zlúčiť Za ľudí s OĽaNO Igora Matoviča. Na paškál si však poslankyňa vzala aj "nezaradených" členov Za ľudí Juraja Šeligu a Janu Žitňanskú. Viac sa dozviete vo videu.

 

 

Súvisiace články

Najčítanejšie