Oblačno
25°
Bratislava
Hermína
6.5.2024
Milan Krajniak o nových opatreniach: Zvažuje sa aj cestovné pre matky s deťmi zadarmo
Zdielať na

Milan Krajniak o nových opatreniach: Zvažuje sa aj cestovné pre matky s deťmi zadarmo

BRATISLAVA / Ministerstvo plánuje nové úpravy, ktoré by mali zlepšiť tretí pilier. Zároveň sa však Milan Krajniak pre Noviny PLUS TV JOJ vyjadril k rodičovskému bonusu, ale aj ďalším opatreniam na podporu rodiny. Na čom je v koalícii zhoda?

Možnosti sporenia v treťom, doplnkovom dôchodkovom pilieri by sa mali rozšíriť. Nový osobný dôchodkový produkt by mali popri doplnkových dôchodkových spoločnostiach ponúkať aj dôchodkové správcovské spoločnosti, obchodníci s cennými papiermi, správcovské spoločnosti, ako aj banky a poisťovne. 

Na osobný dôchodkový produkt by mal prispievať aj štát, a to tzv. dôchodkovou prémiou v sume 60 až 100 eur v závislosti od výšky ročných príspevkov sporiteľa. Na pondelkovej tlačovej besede o tom informoval minister práce a sociálnych vecí Milan Krajniak (Sme rodina).

Aké sú ďalšie novinky?

Ministerstvo práce pod vedením Milana Krajniaka (Sme rodina) však aktuálne zvažuje aj ďalšie opatrenia na podporu rodiny. Nielen o cestovaní zadarmo pre matky s deťmi, ale aj o rodičovských dávkach či rodičovskom bonuse sme sa s porozprávali s ministrom práce sociálnych vecí a rodiny. Niektoré návrhy sú podľa Milana Krajniaka (Sme rodina) priechodnejšie a niektoré menej. Viac sa dozviete vo video rozhovore.

Súvisiace články

Najčítanejšie