Jasno
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Igor Matovič o návrate Remišovej do OĽaNO: Veronika z OĽaNO vlastne nikdy neodišla, len bola chvíľu inde
Zdielať na

Igor Matovič o návrate Remišovej do OĽaNO: Veronika z OĽaNO vlastne nikdy neodišla, len bola chvíľu inde

BRATISLAVA / Ministerka Veronika Remišová prišla o poslanecký klub. Frakcia Márie Kolíkovej sa stala súčasťou poslaneckého klubu SaS. Na jej odchod reagoval aj minister financií a líder OĽaNO Igor Matovič. Koaličná dohoda je podľa neho platná a Márii Kolíkovej neverí.

Otvárnie koaličnej dohody Igor Matovič porovnal s povalením vlády. "Koaličná dohoda je platná, ak niekto chce povaliť ďalšiu vládu, ďalšiu koalíciu, tak nech vypovie koaličnú dohodu," reagoval pred rokovaním vlády.

SaS podľa neho nemôže mať ministerku spravodlivosti a sám Márii Kolíkovej neverí. Mária Kolíková na jeho poznámku reagovala pre Noviny PLUS tak, že by samozrejme bolo lepšie, ak by dôveru lídra najsilnejšej strany mala. 

Do strany Za ľudí Veronika Remišová vstúpila po svojom odchode z hnutia OĽaNO, kde sa nevedela dohodnúť s Igorom Matovičom na stabilnej pozícii vo vnútri hnutia. "Veronika Remišová si myslím, že nikdy reálne z OĽaNO neodišla, chvíľku pobudla niekde, zablúdila a je možné, že sa niekedy vráti," odpovedal na otázku, či je možné, že sa Veronika Remišová do OĽaNO vráti.

"Keď je dobre, tak dohoda platí a keď sa niečo udeje tak neplatí?" pokračoval pred rokovaním vlády s tým, že taká dohoda je zbytočná. Navrhol aj to, že by bolo možné prepočítať kreslá vo vláde, a to na základe výsledkov volieb. "Pre nás je to nová vec a budeme sa o tom rozprávať ďalej," dodal s tým, že udržanie koalície je priorita. Zdá sa, že minister financií na platnej koaličnej dohode lipne.

Ako na jeho výrok zareagovala predsednjíčka Za ľudí? Dozviete sa vo videu:

Súvisiace články

Najčítanejšie