Polojasno
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Ďuriš Nicholsonová sa pustila do Krajniaka: Smiešne centové zvýšenia asi kráti počtom detí svojho šéfa, odkázala
Zdielať na

Ďuriš Nicholsonová sa pustila do Krajniaka: Smiešne centové zvýšenia asi kráti počtom detí svojho šéfa, odkázala

BRATISLVA / Oznámenie o zvýšení prídavkov na dieťa poriadne nasrdilo europoslankyňu Luciu Ďuriš Nicholsonovú, ktorá okamžite zaútočila na ministra práce sociálnych vecí a rodiny Milana Krajniaka (Sme rodina). Dôvod zvýšenia je však prozaickejší, než by sa mohlo zdať.

Do ministerstva práce sa oprela europoslankyňa Lucia Ďuriš Nicholsonová. "Prosím vás, kto to dnes odo mňa chcel počuť nejaké dobré správy? Tu sú a hneď dve," začala svoj príspevok na svojom oficálnom profile na sociálnej sieti. Poslankyňa však zašla ešte ďalej. 
"Ja by som veľmi odporučila pánovi ministrovi Krajniakovi nekomunikovať takéto trápnosti. Naša rodinná politika vychádza na hanbu, keď ju porovnávame s rodinnou politikou vyspelých EÚ štátov, najmä škandinávskych. Kedy sa konečne naučím brať si príklad od tých najlepších a nenechávať vymýšľať slovenské koleso rôznym sociálnym inžinierom?" pokračovala Ďuriš Nicholsonová.
"Viete, v čom bude problém? Pán Krajniak tie smiešne centové zvýšenia asi kráti počtom detí svojho šéfa. Iba tak si viem vysvetliť, že sa s tou trápnosťou ešte aj v médiách chváli," uzavrela svoj rozčertený príspevok. 

Prídavky nezvýšil Krajniak, ale valorizácia

Vplyv valorizácie životného minima s účinnosťou od 1. júla 2021 na základe koeficientu rastu životných nákladov nízkopríjmových domácností ovplyvní od 1.1.2022 aj výšku prídavku na dieťa, ale aj výšku príplatku k prídavku na dieťa a to rovnako, ako jednorazové zvýšenie prídavku na dieťa, rodičovský príspevok, dávku v hmotnej núdzi a  príspevky k dávke.

Výška prídavku na dieťa bude vo výške 25,88 €, príplatok k prídavku na dieťa vo výške 12,14 €, jednorazové zvýšenie  prídavku na dieťa  vo výške 106,33 €. Rodičovský príspevok poskytovaný v dvoch výškach bude pre rodiča, ktorému vznikol nárok na materské vo výške 383,80 € a 280,00 € pre rodiča, ktorému nevznikol nárok na materské. Hmotná núdza sa bude zvyšovať  o 1,5 % a to základná dávka a všetky príspevky k dávke okrem osobitného príspevku, ktorý nepodlieha valorizácii.

Súvisiace články

Najčítanejšie