Polojasno
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Advokát Peter Kubina na rovinu o Národnom futbalovom štadióne: Vláda predviedla právnický amaterizmus
Zdielať na

Advokát Peter Kubina na rovinu o Národnom futbalovom štadióne: Vláda predviedla právnický amaterizmus

BRATISLAVA / Predchádzajúca vláda kúpu Národného futbalového štadióna schválila, tejto sa do kúpy nechce. Igor Matovič sa pred časom dokonca vyjadril, že by si ho kúpil za lacnejšie v konkurze. Takéto vyjadrenia sú neprijateľné pre advokáta spoločnosti, ktorá štadión stavala. Takéto praktiky používala konkurzná mafia, povedal advokát Peter Kubina v rozhovore pre Noviny PLUS TV JOJ.

V súvislosti s výstavbou Národného futbalového štadióna utrpela firma Strabag 32-miliónovú stratu, nakoľko najväčší podiel na strate mali práve zákazky súvisiace s výstavbou. Štadión od Ivana Kmotríka odmieta štát odkúpiť. 

O tom, ako sa aktuálne kauza vyvíja, sme sa porozprávali s advokátom Petrom Kubinom z právnickej firmy Dentons, ktorá súkromníka v spore zastupuje. Vyjadril sa, že vláda aktuálne hrá "mŕtveho chrobáka" a ostro skritizoval aj analýzu vytvorenú podpredsedom vlády pre legislatívu Štefanom Holým. Opísal ju dokonca ako amatérsku. Za nevhodný považuje aj výrok expremiéra Igora Matoviča o tom, že štadión štát kúpi, ale lacnejšie a v konkurze. 

Viac sa dozviete v otvorenom rozhovore s advokátom Petrom Kubinom:

Súvisiace články

Najčítanejšie