Polojasno
15°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Poplach na policajnom prezídiu. Niekto pri budove nechal opustený kufor
Zdielať na

Poplach na policajnom prezídiu. Niekto pri budove nechal opustený kufor

BRATISLAVA / Taký poplach policajné prezídium ešte zrejme nezažilo. Tentoraz v tom však nebolo zadržiavanie, či vypočúvanie exponovaných ľudí. Niekto priamo pod oknami sídla policajných špičiek nechal cestovný kufor. Začala sa tak procedúra, ktorá časť Bratislavy na niekoľko hodín úplne odstavila.

V čase najväčšej rannej dopravnej špičky sa život na Račianskej ulici zastavil. Nepremávali električky, nejazdili autá. Priestor pri policajnom prezídiu obsadili policajti. Najprv uzavreli bočnú ulicu, priestor opáskovali, no neskôr hermeticky uzavreli časť hlavného ťahu v oboch smeroch. Tisíce ľudí smerujúcich do centra tak museli obchádzať asi 200 metrový úsek. 

Kufor bol položený na chodníku pri živom plote priamo pod oknami kancelárií viceprezidentov polície. Práve v čase, keď na národnú kriminálnu agentúru chodia exponované osoby vypovedať k závažným kauzám. Budovu však neevakuovali. Ani výsluchy podľa našich informácií ovplyvnené neboli. Takéto niečo tu domáci ešte nezažili.

"Toto si nepamätám. 22 rokov tu bývam a nič," povedal obyvateľ ulice. Najprv priestor obhliadol psovod. Neskôr dorazil pyrotechnik. Ulica stíchla. 

Kolegovia mu pomohli navliecť sa do ochranného odevu. Až potom sa priblížil aj s detektormi na odhaľovanie výbušnín. Napokon kufor naložil na pripravenú plošinu. Všetko za prísnych bezpečnostných opatrení. Polícia už vyšetruje, či kufor niekto zabudol, alebo si z Bratislavčanov takto nechutne vystrelil. 

"Technická prehliadka skončila s negatívnym výsledkom. Pyrotechnik predmet odborným spôsobom zaistil," uverejnila polícia na sociálnej sieti. Chceli sme zistiť, či kufor otvorili, prípadne čo v ňom našli. Hovorca krajskej polície nás však odkázal na prezídium. Prezídium nás zas odkázalo na krajského hovorcu. Odpoveď sme teda nedostali. Podozrivý kufrík policajný pyrotechnik o pol jedenástej odviezol preč. Račiansku ulicu tak opäť sprejazdnili. 

 

Súvisiace články

Najčítanejšie