Polojasno
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Politológ Lenč: Fico Pellegriniho poráža v politických témach. Expremiér nevedie, ale musí reagovať
Zdielať na

Politológ Lenč: Fico Pellegriniho poráža v politických témach. Expremiér nevedie, ale musí reagovať

BRATISLAVA / Hoci Hlas-SD si svoju líderskú pozíciu drží, Smer-SD Roberta Fica stále rastie. Čo robí Peter Pellegrini politicky zle? Touto témou sa v relácii Analýzy Na hrane TV JOJ zaoberal politológ Jozef Lenč. Expremiérovi Petrovi Pellegrinimu sa podľa odborníka nedarí uchopiť politické témy, tak ako jeho predchodcovi Robertovi Ficovi.

Na základe dát Gabriela Tótha z agentúry Katedra komunikácie je jasné, že Smer-SD dokázal uchopiť tému, ktorá aktuálne v spoločnosti rezonuje najviac. Tou témou je očkovanie a boj proti pandémii. 

Z výsledkov je jasné, že Smer-SD na sociálnych sieťach valcuje vládne hnutie OĽaNO a to pomerne fatáne. Pre voličov sa totiž stala pandémie aktuálne tou najdôležitejšou témou a Smeru-SD Roberta Fica sa podarilo osloviť voličov, ktorých bežné demokratické strany neoslovia. 

Aktuálne je však Robert Fico aj najhlasnejším hlasom mimoparlamentnej opozície a vlacuje aj jej lídra Petra Pellegriniho Hlas-SD, ktorý sa ako premiér tešil veľkej popularite. Ako to vidí odborník?

Za výrazne nespokojných občanov hovorí aktuálne skôr Smer-SD alebo Hlas-SD. Peter Pellegrini podľa odborníka prišiel o akcieschopnosť, ktorú naplno prevzal Robert Fico. Pellegrinimu zároveň zostalo len reagovať. "Smer-SD blokuje aj jeho snahu o zvolanie schôdze na odvolanie premiéra," pripomenul politológ s tým, že Smer-SD mu nechce dať podpisy. "Bývalá premiérska strana už nie je ani demokratická, ani moderná a blíži sa ku krajnej pravici," zhodnotil politológ. Podľa neho z úst niektorých predstaviteľov strany je tento postoj mimoriadne výrazný. "Dokážu však zvolať mimoriadnu schôdzu a dokážu tvoriť tú politiku, nemusia na ňu reagovať," spresnil Lenč s tým, že toto Petrovi Pellegrinimu nevychádza. ​

Viac sa dozviete vo videu:

Najčítanejšie