Polojasno
16°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Čo by potešilo politikov na Vianoce? Svätý pokoj, kožené rukavice, ale aj pravý vianočný zázrak
Zdielať na

Čo by potešilo politikov na Vianoce? Svätý pokoj, kožené rukavice, ale aj pravý vianočný zázrak

BRATISLAVA / Vedeli ste, že za vianočné obdarúvanie vďačíme nemeckému reformátorovi Martinovi Lutherovi? Práve tento človek zaviedol vianočné darčeky, ktoré sa týkali výlučne tých najmenších. Dnes si však darčeky užívajú aj dospelí a práve preto sme sa politikov spýtali, čo by ich pod vianočným stromčekom potešilo najviac.

Niekomu sa darček kupuje ľahko, iný vytrápi celú rodinu a priateľov. Vianočné darčeky dávajú ľuďom okolo nás najavo, že nám sú drahí a, že nám na nich záleží. Pre skupinu ľudí sú alfou a omegou praktické dary, ďalší dá prednosť milej drobnosti a nájdu sa aj ľudia, ktorých poteší čokoľvek. Aj preto nás zaujímalo, čo by pod vianočným stromčekom radi našli politici.

Klasiky aj prekvapenia

Na vianočné dary sme sa pýtali ministrov, ale aj poslancov. O vianočné želania sa s Novinami PLUS TV JOJ podelili minsiter obrany Jaroslav Naď (OĽaNO), minister financií a expremiér Igor Matovič (OĽaNO), ministerka spravodlivosti Mária Kolíková (nom. SaS), ale aj minister zahraničných vecí Ivan Korčok (nom. SaS). U oslovených ministrov dominovali prekvapenia a potešili by ich skôr nehmotné dary.

Poslanec Andrej Stančík (OĽaNO) si, želá vec, ktorá sa splní len veľmi ťažko. Miloša Svrčeka zo Sme rodina zase poteší nenáročná klasika. Svoje túžby odhalil aj nezaradený poslanec a expremiér Peter Pellegrini, ale aj jeho opozičný kolega Miro Kollár (Spolu). Ako reagovali ďalší poslanci parlamentu?

Dozviete sa vo videu

Súvisiace články

Najčítanejšie