Skoro jasno
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Politolog Štefančík zhodnotil politikov: Kto by si zaslúžil plnú náruč darčekov a kto presný opak?
Zdielať na

Politolog Štefančík zhodnotil politikov: Kto by si zaslúžil plnú náruč darčekov a kto presný opak?

BRATISLAVA / Vianočný čas sa spája aj s bilancovaním dosiahnutých cieľov. Aj darčeky sa deťom rozdávajú s tým, či boli dobré a poslúchali. Politológ Radoslav Štefančík pre Noviny PLUS TV JOJ zhodnotil, kto s politikov poslúchal najviac a kto naopak najmenej.

Plnú náruč darčekov by si zaslúžil iba jediný minister

Najväčšiu chválu si od politológa Radoslava Štefančíka vyslúžil minister zahraničných vecí a dlhoročný diplomat Ivan Korčok. Podľa politológa je práve tento minister tým, ktorý má jasný postoj k východu aj západu. "Ježiška by si zaslúžil minister zahraničných vecí vyzerá to tak, že je jedným z najrozumenjších ministrov súčasnej koalície. Nevajatá medzi východom a západom," zhodnotil politológ. 

Ten na Ivanovi Korčokovi oceňuje aj jeho postoj, ktorý komentoval v súvislosti s Olympíjskymi hrami v Číne. "Zatiaľ čo Robert Fico povedal, že on by, ako predseda vlády išiel, Ivan Korčok povedal otvorene pravý opak," dodal politológ. 

Prázdno pod vianočným stromčekom by si zaslúžili rovno dvaja politici

Z opozície je podľa politológa najhorúcejším adeptom na prázdno pod stromčekom líder Smeru-SD a bývalý trojnásobný premiér Robert Fico. Dôvod? Jeho komunikácia. "Jeho politika je plná rozporuplných vyjadrení," uviedol politológ. 

Z vládnej koalície vybral ministra financií a expremiéra Igora Matoviča. "Robí rozhodnutia, ktoré sa mu prisnijú bez nejakej vážnej diskusie," doplnil Štefančík s tým, že Igoir Matovič robí rozhodnutia príliš unáhlené a názory razí hlava nehlava.  "Ak by si mal čert zobrať dákeho politika do pekla, mal by to byť Ľuboš Blaha," uzavrel politológ s tým, že tento politológ je stelesnením nenávisti. 

Súvisiace články

Najčítanejšie