Polojasno
15°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Nájomné byty podľa vicepremiéra Holého (Sme rodina) pokročili. Ohlásil prvého investora
Zdielať na

Nájomné byty podľa vicepremiéra Holého (Sme rodina) pokročili. Ohlásil prvého investora

Archívna reportáž

BRATISLAVA / Zatiaľ čo Bratislava ponúka developerom zmenu územného plánu s cieľom navýšiť počet nájomných bytov, o zámere hnutie Sme rodina sa stále iba hovorí. V relácii Na hrane sa predseda hnutia Sme rodina Borisa Kollára vyjadril, že stavať by mohli už na jeseň. Hoci zákon ešte stále neprešiel parlamentom, Holý menoval prvého investora.

Hlavné mesto oznámilo, že developeri v Bratislave môžu žiadať magistrát o zmenu územného plánu, pričom cieľom má byť zvýšenie dostupnosti bývania v hlavnom meste. Na druhej strane je návrh hnutia Sme rodina ešte stále v procese a to aj dva roky po voľbách. Pre nimi ich pritom líder hnutia Boris Kollár sľuboval až 25-tisíc.

Nájomné bývanie, ktorého je na Slovensku akútny nedostatok, bolo v predvolebnej kampani hlavným tromfom hnutia Sme rodina a jej lídra Borisa Kollára. Za rok a pol si však legislatívny návrh vyslúžil v koalícii viac kritiky, než pochopenia. Model sa však musel zmeniť už niekoľkokrát. S návrhmi vicepremiéra pre legislatívu Štefana Holého mali problém odborníci aj tretí sektor. Hnutie Sme rodina sa malo kvôli zákonu, ešte v júni minulého roka, vyhrážať až odchodom z koalície.

Predseda parlamentu však nestráca optimizmus."Verím, že náš projekt výstavby nájomných bytov bude mať v parlamente podporu," povedal naposledy člen predsedníctva hnutia a poslanec Sme rodina Igor Kašper. Optimisticky je naladený aj predseda parlamentu Boris Kollár. V relácii Na hrane TV JOJ dokonca prezradil dátum, kedy by sa malo začať stavať.

​Legislatívu týkajúcu sa nájomných bytov zveril do rúk Štefanovi Holému, ktorý bol pôvodne nominantom hnutia na post ministra dopravy. S jeho vymenovaním ale mala problém prezidentka. Stovky tisícok nájomných bytov sľubovalo hnutie Sme rodina už počas volebnej kampane.

Aká je realita? Dozviete sa vo videu:


   

Súvisiace články

Najčítanejšie