Polojasno
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Sulík je lenivý a okráda Slovákov, uviedol poslanec György Gyimesi
Zdielať na

Sulík je lenivý a okráda Slovákov, uviedol poslanec György Gyimesi

BRATISLAVA / Poslanec Národnej rady Slovenskej republiky György Gyimesi vyzýva Richarda Sulíka, aby odstúpil z postu ministra hospodárstva.

Gyimesi obviňuje Sulíka z odrezania Slovenska od Slovnaftu. "Na jeho nezáujem doplatí každý občan tejto republiky," uviedol. Český premiér Fiala vyrokoval lepšie podmienky pre svoju krajinu, všetky podmienky boli schválené. "Richard Sulík sa ani len nedostavil na toto stretnutie," povedal. 

Sulík je lenivý a okráda Slovákov 

Slovnaft vyváža 31 percent práve na Slovensko, do Česka to bolo len 27 percent. "Slovnaft uviedol, že také malé množstvo sa ani neoplatí vyrábať," povedal. Gyimesi viní Sulíka zo samotného zdražovania, ako aj z možného odchodu Slovnaftu zo Slovenska. "Ešte žiadnemu ministrovi sa nepodarilo tak poškodiť Slovákom ako práve Sulíkovi. Túto zlodejinu budú splácať ľudia dlhé roky," uviedol. Gyimesi vidí totálnu prehru celého národa a veľký podraz od Richarda Sulíka. 

Richard Sulík nevyrokoval adekvátne podmienky, ktoré by umožnili lacnejšie tankovanie pre Slovákov. "Minister hospodárstva absolútne podviedol celý národ, pretože je lenivý a nebol schopný tam ani prísť. Ten schválený balík nám len uškodí, pretože budeme tankovať ešte drahšie alebo nebudeme mať naftu vôbec," uviedol. Gyimesi tvrdí, že by to mala byť Sulíkova povinnosť odstúpiť. "Nie je možné, aby minister tak uškodil Slovákom," povedal. Podľa neho je to totálna hanba a Sulík by sa mal k tomuto postaviť zodpovedne.

Minister hospodárstva bol na pive s Mojsejovcami alebo Geissovcomi 

Gyimesi vyčítal Sulíkovi aj iné kroky za posledné obdobie. "Neviem, kde bol Richard Sulík, keď sa riešila takto závažná vec, ktorá sa dotýka celého priemyslu. Možno bol na káve s Mojsejovcami alebo Geissovcami a zabudol na svoje povinnosti," povedal. 

Na tvrdenie poslanca Gyimesiho reagovala aj Nora Kabrheľová: "Ja som to videla a skoro mi zabehlo. Síce ja pivo nepijem ale na jedno by som so Sulíkom rozhodne išla. Ten poslanec mal asi trému a pomýlil si Mojsejovcov s Geissovcami." 

Všetky podklady sú verejne dostupné, uviedol Gyimesi

Gyimesi sa osobne nezúčastnil na stretnutí v Bruseli: "Nebol som tam osobne ale podklady sú verejne dostupné. Všetko, čo hovorím sú fakty." Exkluzívne pre TV JOJ potvrdil, že podklady z rokovania so Slovnaftom nemá: "Toto všetko sú fakty a podklady si môže dohľadať každý sám. Ja ich tu momentálne nemám, ale všetko toto je verejne dostupné a každý si to môže pozrieť." 

Poslanec tvrdí, že za jeho vyhlásením sú aj iní poslanci, ktorí ho podporujú. "Nie je to len môj názor. Stoja za mnou mnohí," povedal. Gyimesi tvrdí, že mu ide len o blaho Slovákov: "Musíme mať konkurencieschopné ceny, ktoré budú výhodné najmä pre našich občanov. Slováci si zaslúžia vedieť pravdu o tom, aký je Richard Sulík." 

Gyimesi tvrdí, že táto zrada voči Slovákom je červená čiara a Sulík by mal okamžite odstúpiť. "Minister by mal rokovať so Slovnaftom a vyrokovať najlepšie podmienky pre Slovensko. Týmto ho vyzývam, aby tak spravil. Bol by som rád, keby tak spravil aj samotný premiér Eduard Heger." Samotný Gyimesi tvrdí, že Heger sa o túto kauzu ešte neriešil: "Ako viete, že Heger sa nechystá odvolať Richarda Sulíka?" Gyimesi tvrdí, že spomínanú Sulíkovu kauzu nemohol ututlať a ak bude musieť po obvinení odstúpiť, tak to príjme. "Beriem to ako svoju povinnosť, ukázať Slovákom ako Sulík podvádza," uviedol. 

Poslanec Vetrák: Sulík spravil fatálnu chybu 

"Predseda strany SaS Richard Sulík spravil fatálnu chybu, ktorou podľa všetkého pripraví spoločnosť Slovnaft a Slovensko o 1,5 miliardovú investíciu a ďalšie fungovanie či rozvoj, ako aj ľudí o zamestnanie," uviedol Vetrák na svojom facebooku. 

Europoslankyňa Ďuriš Nicholsonová: Matovič našiel svojho koňa na to, ako dostať Sulíka z vlády 

Na tlačovú konferenciu Györga Gyimesiho reaguje aj europoslankyňa Lucia Ďuriš Nicholsonová: "Matovič konečne našiel svojho Blahu. Ja nevidím rozdiel medzi maďarským fašistom a slovenským fašistom, preto ma vôbec neprekvapuje, že spolupracuje s Tarabom. Matovič našiel svojho koňa na to, aby dostal Sulíka z vlády," uverejnila vo videu na svojom facebooku. 

 Gyimesi podľa opozičnej strany Hlas-SD vyzval na odstúpenie premiéra Hegera

Koaličný poslanec Gyorgi Gyimesi (OĽaNO) vyzval na odstúpenie vlastného premiéra Eduarda Hegera (OĽaNO), keďže tvrdí, že Slovensko fatálne zlyhalo na mimoriadnom samite Európskej únie, keď nevyrokovalo lepšie podmienky pri sankčnom balíku na ruskú ropu. Konštatuje to v tlačovej správe opozičná strana Hlas - sociálna demokracia s tým, že na samite zastupoval Slovensko práve Heger.

"Premiér Heger najprv totálne zlyhá na európskom samite, pretože bojuje proti slovenským záujmom a ešte sa snaží na rovnaký nezmysel nahovoriť Viktora Orbána. Potom Heger s Igorom Matovičom pochopia, ako to dobabrali, a že Slováci kvôli ním budú zasa raz tankovať drahšie. A tak Matovič vyšle svojho nového hovorcu Gyimesiho, aby celé Hegerovo zlyhanie hodil na Sulíka, ktorý v Bruseli ani nebol," povedal predseda Hlasu-SD Peter Pellegrini. Doplnil, že zastupovanie skutočných záujmov slovenských občanov je jednoznačne kompetenciou predsedu vlády. "Namiesto toho, aby si Eduard Heger prekonzultoval postoj Slovenska na všetkých úrovniach, robil v Bruseli pajáca pre svetové médiá a presadzoval postoje, ktoré Slovensko poškodzujú," vyhlásil šéf Hlasu. Zároveň dodal, že jedinou možnosťou zachrániť Slovensku posledné zvyšky politickej dôstojnosti je okamžité vyhlásenie predčasných volieb.

Sulík reaguje: Gyimesi by si mal naštudovať fakty 

"Poslanec György Gyimesi nerozumie problematike. Ak ma kritizuje a vyzýva na odstúpenie, mal by si v prvom rade naštudovať fakty. Embargo odsúhlasil na summite premiér Eduard Heger, takže v konečnom dôsledku Gyimesi kritizuje samotného predsedu vlády. Pred pár dňami som bol Igorom Matovičom obvinený, že kopem za Slovnaft, teraz ma obviňuje jeho pravá ruka, že som Slovnaft poškodil. Pozíciu Slovenskej republiky, ktorú zaslalo ministerstvo hospodárstva, som priamo konzultoval s premiérom. Ak bude mať on pocit, že svoju prácu nevykonávam riadne, má možnosť ma odvolať," uviedol predseda SaS Richard Sulík.

Heger Gyimesimu odporúča najskôr rozhovor s ministrom, až potom s médiami 

Predseda vlády Eduard Heger pre Slovensko v Bruseli vyrokoval, že Slovensko nezostane bez ropy. Tá bude z Ruska tiecť do času, kým nebudeme mať plnohodnotnú alternatívu. Pri rokovaniach na úrovní lídrov nadväzuje predseda vlády na rokovania rezortných ministrov, v tomto prípade ministerstva hospodárstva. A dorokuje veci, ktoré ostali na úrovni rezortných ministrov otvorené. Každý rezort má konať tak, aby to bolo vždy v záujme Slovenskej republiky a nateraz predseda vlády nemá vedomosť, že by sme konali v neprospech našich záujmov. Pánovi poslancovi odporúča, aby v prípade akýchkoľvek nezrovnalostí sa najskôr rozprával s ministrom a až potom s médiami

Súvisiace články

Najčítanejšie